Nexus 7 hírek: Meglepően jó akku kapacitás és képernyőgondok

A Google saját márkás táblagépét sajnos a megrendelők nagy része még nem kaparinthatta meg, így a készülékkel kapcsolatos kellemes vélemények vagy esetleg csúnya problémák lassabban jönnek ki. A Nexus 7-et már tesztpadra tette az iFixit, plusz ugye jó szokásukhoz híven, az utolsó csavarig le is bontották. Amire viszont itt nem derült fény, az a megjelenítő körül kialakulóban lévő hiba.

Nexus 7 hírek: Meglepően jó akku kapacitás és képernyőgondok

A Google saját márkás táblagépét sajnos a megrendelők nagy része még nem kaparinthatta meg, így a készülékkel kapcsolatos kellemes vélemények vagy esetleg csúnya problémák lassabban jönnek elő. A Nexus 7-et már tesztpadra tette az iFixit, plusz ugye jó szokásukhoz híven, az utolsó csavarig le is bontották. Amire viszont itt nem derült fény, az a megjelenítő körül kialakulóban lévő hiba.

Az iFixit munkatársai nem sok meglepetést találtak a Nexus 7 belsejében a bontási műveletek során. Azt viszont megjegyezték, hogy például a memóriachipek éppen olyanok, mint amilyeneket az Apple Retina kijelzős MacBook Proja is rejt, alacsony feszültségen üzemelő DDR3-as lapkák. Továbbá az is kiderült, hogy a megjelenítőt ugyan a Corning által gyártott üveg védi, de nem az úgynevezett Gorilla Glass termékvonalból származó, hanem csak egy mezeibb változat.

Az elemzés legérdekesebb pontja az akkumulátor, illetve az ahhoz tartozó üzemidő teszt. A telep 4326 mAh-s kapacitással rendelkezik, míg a Kindle Fire-be 4400 mAh-t zsúfoltak. Ráadásul az Amazon gépe elméletileg olyan elemeket tartalmaz, amikről azt gondolnánk, hogy kevesebbet fogyasztanak, mint a riválisában helyet kapók, de ez a valóságban teljesen más képet mutat. A Google Nexus 7 egyetlen feltöltéssel 9:49-es időeredményt futott, ami elképesztően jó; ugyanebben a tesztben a Fire csak 7:42-ig bírta. Érdekességképpen megjegyezendő, hogy az új iPad itt alig tett túl a kis Nexuson, mindössze 3 perccel ment tovább. Összességében a szerelhetőségre, az iFixit 7 pontot adott a 10-ből, ez egyel kevesebb, mint amit a Kindle Fire érdemelt ki, de ez nem jelent semmit, hiszen a legtöbb elektronikai terméket ide sorolják be.

A pozitívumok után sajnos negatívum is van, mégpedig a 7 hüvelykes 1280 x 720 képpontos felbontású IPS megjelenítővel kapcsolatban. Az Android Police tesztelője ugyanis arra panaszkodik, hogy szellemképessé válhat az eszköz. Erről felvételeket is készített, amiken jól látható a beégésszerű hiba.

Érdekes módon, a beégés az LCD technológia mellett csak a kezdetekben volt jellemző, és ezt inkább a plazmák sajátosságának lehetett mondani. Az IPS technológia mellett azonban megvan rá a sansz, és sajnos úgy tűnik, hogy ez előfordulhat éles helyzetben is. A tesztelő elmondása szerint a képet, amit fentebb láthatunk, úgy készítette, hogy két percig várt, és ez alatt annyira benne maradt az előző kép, hogy nagyjából ugyan ennyi ideig el sem akart tűnni. Az Asus a megkeresésükre azt válaszolta, hogy tesztelték erre az alkatrészt, és állításuk szerint egyetlen egyszer nem jelentkezett ilyen probléma, így remélhetőleg csak egyedi esetről van szó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward