Nevet vált az Apple Mac OS X operációs rendszere?

Egyre több jel utal arra, hogy a Mac OS X nevet hamarosan macOS névre cserélik.

Nevet vált az Apple Mac OS X operációs rendszere?

Az Apple WWDC (Worldwide Developers Conference) napokon belül megrendezésre kerül, így hamarosan számos újdonságról számolhatunk be. Ezek között lehet az is, hogy az Apple átnevezi a Mac OS X operációs rendszert, ami közel 17 éve viseli a sokak számára ismerősen csengő nevet, az új elnevezés pedig a macOS lehet.

Néhány hónapja a fejlesztők számára fenntartott weboldal egyik írásában már feltűnt a macOS név, ám elsőre úgy tűnt, nem elszólásról, hanem csak egyszerű elírásról van szó, ugyanis hamar kijavították a hibának tűnő kifejezést, amelynek helyére az OS X név került.

Az egyik elszólás

Ezzel lezártnak is tekinthetnénk a dolgot, ám nem sokkal később az App Store bevételekkel kapcsolatos leírásban ismét feltűnt a macOS név, sőt, a Mac OS X márciusi frissítésében is számos helyen szerepelt az új elnevezés, így most már egyértelműnek tűnik, hogy névváltás következik. Áprilisban szintén ezt a helyzetet erősítette egy újabb „elszólás”, amelynél MacOS eszközökként hivatkozott a gyártó a Mac OS X operációs rendszert futtató konfigurációkra.

A macOS elnevezés logikusnak tűnik, hiszen ezt, vagyis a kisbetűs termékkategória-nevet követő „OS” kifejezést már régóta sikerrel alkalmazza a cég – gondoljunk csak az iOS-re, a watchOS-re vagy éppen a tvOS-re. Az még nem tisztázott, hogy a macOS vagy a MacOS név lesz-e a végleges, hisz mindkettőre láttunk példát.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward