Nevet kellett váltania a OnePlusnak

Nevet kellett váltania a OnePlusnak

A OnePlus arra kényszerül, hogy megváltoztassa Dash Charge gyorstöltési technológiának a nevét, miután két vállalat is megtámadta a Dash szó használatát. A vállalat ebbe hamar beletörődött, és mostanra le is cserélte az ismert védjegyet. A OnePlus nem talált ki másik különleges nevet, egész egyszerűen Fast Charge-ként hivatkozik a gyorstöltőire.Galéria megnyitása

A Dash Charge sorsának megpecsételődéséhez hosszú út vezetett, amire 2016-ban lépett a OnePlus, amikor szabadalmi kérvényeket nyújtott be a névhasználatra az Egyesült Államokban és az Európai Unióban is. A szükséges vizsgálatok során a Bragi és az Amazon is fellépett a Dash szó használata ellen. Ezek a vállalatok más termékeknél már alkalmazzák ezt, és úgy vélték, hogy a Dash Charge talán összekeverhető az Amazon Dash Replacement Service néven futó szolgáltatásával vagy a Bragi kínálatában található Dash Pro vezeték nélküli okosfülhallgatóval. Miután az EU döntéshozó is úgy találták, hogy valóban összekeverhető más Dash névre hallgató dolgokkal a Dash Charge, ezért megtagadta a OnePlus szabadalmi kérelmét. A döntés még márciusban született, és a jelek szerint a kínai vállalat nem kíván több energiát fektetni ebbe, inkább feladta a névhasználatot.

A Dash Charge egyébként a világ egyik legjobb hatékonysággal üzemelő mobilos töltési eljárása volt, és az elmúlt évek során gyakorlatilag összeforrt a OnePlus nevével. Ennek a technológiának az alapját az Oppo által szabadalmaztatott VOOC adja – amit egyedüliként licencelt a OnePlus az Oppótól –, és ez már nem mai megoldás, de még most is élvonalbelinek számít. A készülék 5 volt és 4 amper mellett töltődik a folyamat során, ami 20 wattos teljesítményt jelent, szóval nagyon jó tempót tud diktálni, ráadásul nem is melegedik számottevően a folyamat során az okostelefon, ami jót tesz a komponensek élettartamának. De még mielőtt nagyon belemennénk a működésébe, inkább átadjuk a szót Emily Ratajkowskinak, aki gyönyörűen elmeséli, egyebek mellett azt is, hogy miért elegánsabb a töltőáramot emelni a feszültség helyett.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward