Netbook-ok az Amazon toplistáján

Az Amazon.com webáruház 10-es toplistáján már 9 helyet netbook-ok foglalnak el.

Netbook-ok az Amazon toplistáján

Az Amazon.com webáruház 10-es toplistáján 9 helyet már netbook-ok foglalnak el.

Kétségtelen, hogy az utóbbi idők legnépszerűbb összetevője a hordozható számítógépek piacán az Intel Atom processzor. A 45 nanométeres gyártási technológiával készült központi egység 1,6 GHz-es sebességével megfelelő teljesítményt nyújt a mindennapos számítógép-használathoz és emellett alacsonyan tartja az energiafogyasztást is.

Az Amazon.com tízes toplistáján kilenc helyet valamilyen netbook foglal el. Az egyetlen nem-netbook termék az Apple MacBook-ja, ami 1203,98 dollárba kerül. Árak tekintetében elég széles skálán mozog a toplista. Az árak a 329,99 dolláros Acer Aspire One-tól indulnak az MSI Wind-en keresztül és a 479,99 dolláros Eee PC 1000H-n végződnek.

Az Eee PC 900 kivételével mindegyik netbook 1,6 GHz-es Intel Atom központi egységgel rendelkezik. A kilenc netbook-ból pedig hetet Windows XP Home operációs rendszerrel telepítenek. Ha a számítógép és hardver toplistát 10-esről 20-asra növeljük, akkor a 20 helyből 16-ot foglal el valamilyen netbook. Mindez a kisméretű, alacsony fogyasztású és nem utolsó sorban olcsó netbook-ok sikerét mutatja.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward