Népszerű az internetes vásárlás

Az európaiak egyre többet időznek a világhálón, és egyre többet is vásárolnak ott. Azonban nemcsak az interneten elköltött pénz mennyisége nő, hanem egyre több árucikket is keresnek az emberek.

Népszerű az internetes vásárlás

A legújabb Mediascope Europe Study, vagyis az EIAA (European Interactive Advertising Association) médiaszövetség széleskörű tanulmánya szerint az európai internetezők 78 %-a nem csak szörföl a világhálón, hanem vásárol is. Az is kiderült, hogy egy átlagos felhasználó félévente 750 eurót költ el az interneten, ami körülbelül 10 árucikk megvételét jelenti.

A brit és a skandináv internetes vásárlók költik a legtöbb pénzt ilyenformán. A német felhasználók folyamatosan figyelik az online akciókat, és egyszerre több terméket vesznek, hogy spóroljanak a szállítási költségeken. A dánok szenvedélyesen kutatják az alkalmi vétel lehetőségeket. A dán vásárlók több mint fele, 54 %-uk havonta legalább egyszer átböngészi az árakat. De így van ezzel a francia és német vásárlók fele is.

Az aukciós oldalak népszerűsége is egyre nő az európaiak körében. A német internetes vásárlók 62 %-a, valamint a brit felhasználók 49 %-a havonta legalább egyszer ellátogat az aukciós portálokra. Egy átlagos európai internetező idejének 41 %-át ilyen oldalakon tölti.

A legkeresettebb termék az interneten a mobiltelefon. 23 %-kal nőtt a mobilok keresettsége a vizsgált időszakban. Emellett sokan használják a világhálót zeneletöltésre, illetve a lakberendezési tárgyak és az autóalkatrészek keresettsége is egyre nő az interneten.

Michael Kleindl, az EIAA elnöke egyik nyilatkozatában a következőket mondta: „A digitalizáció világában élünk, ahol a fogyasztók egyre tudatosabban választják ki, hogy mely termékeket veszik meg interneten keresztül, illetve, hogy mennyi pénzt hajlandóak költeni ott. Ez a felmérés egyben tükrözi azt is, hogy az emberek bizalma az internet iránt egyre nő. Sokkal többet használják információszerzésre, illetve különböző árucikkek beszerzésére, mint régen. Az elköltött pénz mennyisége pedig egyértelműen azt mutatja, hogy az interneten keresztüli vásárlás egyre inkább az európaiak mindennapjainak részévé vált.”

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward