Nemzetközi karriert kezdenek a Sony SSD meghajtói

A Sony első SSD meghajtói Japánban már elérhetőek egy ideje, de hamarosan egyéb régiókban is feltűnhetnek, ahol leginkább árukkal hódíthatnak.

Nemzetközi karriert kezdenek a Sony SSD meghajtói

A Sony első SSD sorozata már kapható egy ideje Japánban, de a vállalat nemrégiben úgy döntött, érdemes lehet egyéb térségekben is szerencsét próbálni az új portékákkal. A gondolatot tett követte, így egyre több helyen kezdenek feltűnni az SLW-M sorozat tagjai.

Az új SSD meghajtókról a Sony hivatalos weboldalán keresztül elég keveset lehet megtudni, de némi kutakodás után azért kiderül velük kapcsolatban egy s más. Az SSD meghajtókat szétszedve H1 10-X feliratú SSD vezérlőt találhatunk, ami az információk szerint tulajdonképpen nem más, mint egy Phison PS3110-es modell. A vezérlőhöz Toshiba gyártmányú, 19 nm-es csíkszélességgel készülő A19-es NAND Flash memóriachipek kapcsolódnak, amelyek TLC alapúak. A nyomtatott áramköri lap ezen felül némi DDR3L alapú gyorsítótárnak is helyet ad.

Az elektronika egy 2,5 hüvelykes formátumú, mindössze 7 milliméter magas házban kap helyet, az adott rendszerhez pedig SATA 6 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódik. Az SSD-k természetesen rendelkeznek TRIM támogatással, valamint hulladékgyűjtő algoritmus is dolgozik a fedélzetükön, így huzamosabb használat után sem lassulnak le.

A termékekhez jár a Sony saját SSD menedzselő alkalmazása, valamint az Acronis True Image 2015 HD-t is megkapják a vásárlók, amivel régi adattárolójuk tartalmát klónozhatják át az új szerzeményre. A meghajtók beszerelését könnyíti, hogy a mellékelt műanyag keret jóvoltából nem csak 7 milliméteres, hanem szabványos, 9,5 milliméter magas bővítőhelyre is pontosan passzolnak. A Sony SLW-M sorozatában két tag lapul: az egyik 240 GB-os, a másik pedig 480 GB-os adattároló kapacitást kínál. Sebességükre jellemző, hogy 560 MB/s-os maximális folyamatos olvasási- és 530 MB/s-os maximális folyamatos írási tempó elérésére képesek.

Az új SSD-k hivatalos listaára nem ismert, de annyi azért kiderült, hogy a három év jótállással érkező termékek közül a 240 GB-os példány 130 euró körüli, a 480 GB-os modell pedig 225 euró körüli áron kapható a különböző webáruházakban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward