Nem változtat tervein a Magyar Telekom

A vártnak megfelelő eredményt hozott a Magyar Telekom, a menedzsment tartja profitcélját.

Nem változtat tervein a Magyar Telekom

Dícséretesen lehetett vezetve az elemzők keze a Magyar Telekom részéről, amikor előrejelzéseket készítettek a cég első negyedéves profitjára, az eredmények ugyanis szinte hajszálra megegyeznek a piac által várttal. A csoport bevételei 2 százalékkal csökkentek, az adózás előtti eredmény 9,5 százalékkal lett alacsonyabb.

Az EBITDA 6,2 százalékkal csökkent és 64,2 milliárd forint lett. A bevételeken belül a várakozásokhoz hűen jelentősen csökkentek a vezetékes bevételek (mínusz 5 százalék), s ezt már a mobil bevételek sem tudták ellensúlyozni (mínusz 0,9 százalék). Nőttek viszont az adatbevételek és a TV bevételek.

A jelentés legfontosabb eleme, hogy az abban kiadott nyilatkozat nem változtat az eddigi üzleti célokon. Christopher Mattheisen vezérigazgató elmondása szerint a társaság számára továbbra is cél az mindössze 1 százalékos árbevétel csökkenés, s az EBITDA 1-2 százalékos zsugorodása. Az első negyedéves számok alapján ez még tarthatónak is tűnik, úgyhigy ha bárki is emiatt most komolyan aggódott, az most megnyugodhat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward