Nem mindennapi különlegességek a Silverstone-tól

A Silverstone standján is láthattunk érdekes dolgokat, amelyek között sok-sok számítógépház lapult. Az egyik legkülönlegesebb és egyben legnagyobb modell a Temjin TJ12-es volt, amely hatalmas méretének köszönhetően rengeteg helyet kínál a különböző bővítőkártyák és egyéb komponensek számára.

Nem mindennapi különlegességek a Silverstone-tól

A Silverstone standján is láthattunk érdekes dolgokat, amelyek között sok-sok számítógépház lapult. Az egyik legkülönlegesebb és egyben legnagyobb modell a Temjin TJ12-es volt, amely hatalmas méretének köszönhetően rengeteg helyet kínál a különböző bővítőkártyák és egyéb komponensek számára.

Az újdonságban az alaplap ugyanúgy 90 fokkal elfordítva helyezkedik el, mint a jól ismert, Raven sorozatú termékekben, így az alaplap hátlapi csatlakozói és a bővítőkártyák kimenetei a ház tetején helyezkednek el. A TJ12 helykínálatát jól jellemzi, hogy könnyedén elfér benne hat darab kétslotos videokártya, amelyek alatt még bőven marad is hely, hála a ház szellős kialakításának. A házból a hő könnyedén, felfelé távozik és ezt a folyamatot az is erősíti, hogy a ház alján több rendszerhűtő ventilátor is lapul. Annak érdekében, hogy a ventilátorok alulról minél több levegőhöz jussanak, illetve a ház könnyedén mozgatható legyen, a gyártó kerekekkel is felszerelte.

A második ház, azaz a TJ04-E modell acél vázzal érkezik és két különböző előlappal érhető el. Az egyik előlap - ahogy az a fenti képen is látszik - műanyagból készül, míg a másik szálcsiszolt alumíniumból. A kuckó belsejében három darab 120 mm-es ventilátor lapul, amelyek mellé további hármat is beszerelhetünk. A termék belső felépítésének köszönhetően a leghosszabb videokártyák is gond nélkül elférnek benne.

A TJ08-E modell közepes torony formátumú tárához hasonlóan szintén kétféle előlappal lesz elérhető, amelyek közül magunk választhatjuk ki a számunkra jobban tetsző változatot. Ez a ház már szerényebb méretekkel rendelkezik, de hűtés tekintetében rá sem lehet panasz: az előlap mögött egy 180 mm-es átmérőjű rendszerhűtő ventilátor lapul, de igény esetén a ház hátulján egy további, 120 mm-es átmérőjű ventilátor elhelyezésére is van mód. Ez a számítógépház már micro-ATX formátumú alaplapok fogadására képes, de fentebb említett társához hasonlóan ő is képes akár a leghosszabb videokártyák fogadására is. A termék két hosszú, felsőkategóriás videokártya elhelyezésére ad módot. Annak érdekében, hogy a videokártyáknak elég hely jusson, a tápegység a ház felső részében kapott helyet. Az alaplap a szokásossal ellentétben most a ház másik oldalán foglal helyet, így az alkatrészekhez való hozzáféréshez a bal helyett a jobboldali oldallapot kell leszerelni. A gyártó annak érdekében, hogy a nagyméretű processzorhűtők ne terheljék meg a pici alaplapot, egy rögzítő megoldást is mellékel a házhoz, amellyel csökkenthető a processzorfoglalatra és az alaplapra jutó terhelés mértéke, ami egy nehezebb CPU hűtőnél rendkívül hasznos.

Természetesen a mini-ITX számítógépházak szerelmesei sem maradnak újdonság nélkül. A Silverstone standján jelen volt az SG07-es modell utódja, az SG08, amely belső kialakítását tekintve megegyezik elődjével, de már fekete előlapi panellel érkezik, amely USB 3.0-s portokat is tartalmaz a szokásos audió csatlakozók mellett. További újdonság, hogy a gyártó illetékesei egy, az SG07-es modellétől nagyobb teljesítményű tápegység alkalmazásáról gondolkodnak, ami azt jelenti, hogy a pici ház 600W-osnál nagyobb teljesítményű tápegységet rejthet majd.

Ha már szóba kerültek a tápegységek, nézzük, mit is kínál ebben a kategóriában a vállalat. A Silverstone mérnökei végre elkészítették a passzív hűtésű, 300W-os ST30NF modell utódját, amely már 500W-os teljesítményt kínál, természetesen továbbra is passzív hűtés mellett. Annak ellenére, hogy a tápegység házának nagy része alumíniumból készült, a termék mégis rendkívül nehéz, de ez a nagyméretű hűtőbordák alkalmazása miatt nem is csoda. A 82-88% közötti hatásfok mellett dolgozó újdonság egyetlen +12V-os ágból álló felépítéssel rendelkezik, amelyen keresztül akár 480W-nyi teljesítményt is képes leadni. Ez 40 amperes áramerősséget takar. Az ST50NF várható árával és megjelenésével kapcsolatban nem érkeztek információk.

Amennyiben ennél több teljesítményre van szükségünk, választhatjuk majd a Zeus ZM1350-es tápegységet is, amely 1350W-os teljesítménnyel áll a konfiguráció rendelkezésére. A hatalmas teljesítményt egy kapcsoló segítségével egy masszív vagy hat egyedi +12V-os tápág segítségével lehet felvenni. A teljes egészében moduláris felépítéssel rendelkező újdonságon találunk néhány potmétert is, amelyeket csavarhúzóval lehet beállítani: ezekkel a 3.3V-os, 5V-os és 12V-os tápágak finomhangolására van lehetőség.

Az új termékek pontos megjelenésével és ajánlott végfelhasználói áraikkal kapcsolatban egyelőre nem szolgáltak információkkal a gyártó illetékesei.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward