Nem minden okosóra frissül Android Wear 2.0-ra

Két jelentős modellnél is le kell majd mondani a legfrissebb Android Wear nyújtotta újításokról.

Nem minden okosóra frissül Android Wear 2.0-ra

Az Android N mellett a Google az Android Wear operációs rendszer következő főverzióján is gőzerővel dolgozik. Eddig minden Android Weart futtató okosóra megkapott minden frissítést, a jövőben viszont már nem így lesz. Két nagyon fontos „versenyzőtől” már biztosan elbúcsúzhatunk.

Az Android Wear 2.0 nem fog elkészülni sem a Motorola Moto 360-ra, sem pedig az LG G Watch modellre. Egy kicsit szomorú ez a tény, már csak azért is, mert két olyan eszközről beszélhetünk, amelyek nagyon fontosak a piacon. Az LG G Watch volt a világ első Android Weart futtató eszköze, a Moto 360 pedig elsőként vonultatott fel kör alakú kijelzőt, amivel gyakorlatilag berobbant a piacra, és szinte mindenkiben birtoklási vágyat ébresztett. Ehhez persze arra is szükség volt, hogy a Motorola tervezői olyan formavilágot rajzoltak hozzá, ami kellően letisztult és a hagyományos karórákra hajazó volt.

A támogatás megszűnése kétségtelenül fájó dolog mindkét eszköz esetében, viszont látni kell azt is, hogy ezek már nagyjából két éve a piacon vannak – legalábbis a G Watch, ami 2014 júniusában rajtolt, a Moto 360 először csak bemutatkozott, és utána várni kellett rá néhány hónapot, mire a boltokba került. Ez alapján úgy tűnik, hogy a Google az okosóráknál is a Nexusoktól ismerős frissítési időintervallumot tarthatja majd, ezt azonban hivatalosan egyelőre nem tudjuk megerősíteni.

Mit hoz az Android Wear 2.0? A következő főverziós frissítéssel sok változáson megy majd át az okostelefonokra szabott operációs rendszer. Ettől kezdve például nagyobb szabadsággal lehet majd testreszabni a grafikus felhasználói felületet, így egyedibb arculatot mutathatnak majd a készülékek. Ezzel a frissítéssel már az önálló életre is fel lesznek készítve az okosórák. Gyárilag támogatást nyer egyebek mellett a 4G LTE hálózati modem és a GPS vevő, és direktben el tudja majd érni az online szolgáltatásokat. Ugyancsak az önállóság jegyében javul a fitneszes funkcionalitás, integrálva lesz az Android Wear 2.0-ban a Google Fit keretrendszer. Továbbá megjelenthetnek a beépített hangszórók, és hatékonyabban lehet majd kezelni az okostelefonra érkező üzeneteket. Ezeken felül pedig még számos kisebb-nagyobb dolog is módosulni fog.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy a többi 2014-ben útnak indított Android Wear rendszerű okosórával mi a helyzet, így például nem tudjuk megmondani azt sem, hogy a Samsung Gear Live frissülhet-e a következő hónapokban az Android Wear 2.0-ra. Remélhetőleg hamarosan tiszta képet kapunk arról, hogy mely termékeknél lehet biztosan számolni a frissítési lehetőséggel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward