Nem lesz gond a Galaxy Note 5 és az S6 Edge+ üzemidejével

Bár nagyon sovány akkumulátorokra lettek bízva az új telefonok, az első teszt eredményei megnyugtatóak.

Nem lesz gond a Galaxy Note 5 és az S6 Edge+ üzemidejével

A Samsung a napokban állította reflektorfénybe a legújabb csúcsgépeit, amelyek rögtön nagyon sok kritikában részesülhettek azért, mert a vállalat mondhatni nem túl acél akkumulátorral vértezte fel őket. Szerencsére a PhoneArena gyors közbenjárásának köszönhetően máris megvan az első teszt az üzemidőről, ami egy kicsit megnyugtathatja az érdeklődőket.

Kezdjük a történetet az elejéről. A Samsung a Galaxy Note 4-et tavaly egy 3220 mAh-s kapacitású akkumulátorral látta el, és mindenki arra számított, hogy az idei Note még izmosabb telepnek ad majd otthont. Az előzetes pletykák is ezt a reményt erősítették, mivel arról szóltak, hogy 4100-as egység kerülhet az új okostelefon(ok) hátlapja mögé. De a történet egyáltalán nem így alakult, eljött az idei második Galaxy Unpacked esemény, és kiderült, hogy ahelyett, hogy hízott volna az energiaellátásért felelős egység, inkább soványabb lett. Ezúttal már csak 3000 mAh-val gazdálkodhat az okostelefon, illetve gazdálkodhatnak az okostelefonok, hiszen a Note 5 mellé időközben hozzácsapódott a Galaxy S6 Edge+ is.

Az újratöltés is le lett mérve, ez jelentősen kevesebb időt vesz igénybe.

Ez érthető módon azonnal ellenszenvet váltott ki a felhasználókból az újdonságokkal szemben, és ezt a visszalépést a híroldalak is szinte mindenhol kiemelték. Bár még a tinta alig száradt meg a szerkezetek házain, máris megjelent az első olyan teszt, amiben az üzemidőt vették górcső alá az újságírók. A PhoneArenán számtalan más okostelefonnal lehet már összemérni a Galaxy S6 Edge+ és az ötödik generációs Galaxy Note produkcióját. Természetesen a legjobb hasonlítási alapul a Galaxy Note 4 szolgál, és örömmel jelenthetjük ki, hogy ezt sikerrel übereli is az újdonságok párosa.

Míg a Samsung előző Note modellje csak 8 óra és 43 percet bírt egy töltéssel a PhoneArena markai között, addig Galaxy Note 5 már kilenc órán és tizenegy percen át húzta. És, ha ez nem lenne elég, az S6 Edge+ még egy lapáttal rátett: a hajlított megjelenítős mobil csaknem kilenc és fél órát (9:29) vészelt át a 3000 mAh-s akkumulátorával az előre definiált teszt keretében. Persze ez egyáltalán nem kiemelkedő eredmény, hiszen a Galaxy S6 Active például még 12 óránál is hosszabb ideig képes talpon maradni ugyanolyan körülmények mellett, de legalább nem áll fenn az a veszély, hogy az idei Note alulmúlná az elődjét. A PhoneArena tesztjében 200 nites fényerőre vannak állítva a telefonok, és olyan egyedi webes scriptek futnak folyamatosan, melyek a mindennapos használatot próbálják utánozni.

A Samsung valószínűleg az elmúlt egy évben tovább tudta optimalizálni az alkalmazott 5,7 hüvelykes, Quad HD megjelenítőjének energiaéhségét, illetve a 14 nm-es csíkszélességen előállított Exynos 7420 is hozzájárulhatott ahhoz, hogy végeredményben ellensúlyozva legyen a soványabb telep.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward