Nem készül több VTX3D videokártya

A TUL Corporation égisze alá tartozó VTX3D befejezte a működést, így a márkanév hamarosan teljesen eltűnik a piacról.

Nem készül több VTX3D videokártya

A PC piac jó ideje gyengélkedik, ami a megváltozott vásárlói szokásosoknak köszönhető. Egy ideje kevesebb PC fogy, ami kihatással van a hardverkomponensek szegmensére is, hisz kevesebb számítógéphez kevesebb alkatrészt kell leszállítani. Pont ennek köszönhető, hogy hamarosan csökkenhet az alaplapgyártók száma, ugyanis a kisebb vállalatok jövedelmezőbb szegmensek után néznek – a BIOStar például az SSD piac felé kacsintgat –, de a jelek szerint videokártya fronton is változásra kell felkészülni, ugyanis egy régi motoros bedobta a törölközőt a minap.

Az AMD partnerei közé tartozó VTX3D eddig a PowerColor márkanevet is birtokló TUL Corporation leányvállalataként működött, elsősorban pedig az APAC és az EMEAI térségeket vette célba újabbnál újabb termékeivel. A VTX3D videokártyái minőség és dizájn tekintetében nagyon hasonlítottak a PowerColor márkájú termékekre, de ez a márkák gyökereit tekintve aligha meglepő.

A márka vesztét az okozta, hogy igazából sosem ért el jelentősebb piaci részesedést, pedig a megalapításnál kitűzött koncepció vonzó volt: egyedi PCB köré akartak még megfizethetőbb videokártyákat építeni. A VTX3D körül 2014 óta elég nagy volt már a csend, a nagyobb figyelmet kétségkívül a PowerColor márkanév kapta, így borítékolható volt, hogy a VTX3D a parkoló pályára kerülés után előbb utóbb meg fog szűnni.

A friss hírek alapján a VTX3D nemrégiben be is fejezte működését, így a márkanév rövidesen eltűnik a süllyesztőben. A VTX3D videokártya tulajdonosoknak így sincs okuk aggodalomra, ugyanis a jótállással és terméktámogatással kapcsolatos feladatokat a testvérvállalat, a PowerColor veszi át.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward