Nem hoz érdemi előrelépést a HTC One A9s

A HTC új középkategóriás okostelefonja könnyen érdektelenségbe fulladhat, ami most nem jönne jól a vállalatnak.

Nem hoz érdemi előrelépést a HTC One A9s

A HTC a napokban mutatta be a One A9s okostelefont, ami első hallomásra a One A9 utódjául szolgálhatna, de a képességei alapján ennél sokkal nehezebb „elhelyezni a térképen” az újdonságot, mert nem mindenben jelent előrelépést. Ráadásul arról egyáltalán nem esett szó, hogy a One A9 szellemében érkezik-e ez a megoldás, tudniillik a HTC úgy mutatta be azt a készüléket tavaly, hogy Nexus-szerű élményt nyújt majd, mert mindig hamar meg fogja kapni az aktuális Android-frissítéseket.

A One széria legújabb tagjának előlapját Gorilla Glass üveg borítja, ami alatt egy 5 hüvelykes kijelző terül el. A bevetésre küldött megjelenítő Super LCD technológiát használ és 1280 x 720 képpont népesíti be a felületét. A mobilon az Android 6.0 operációs rendszer lesz jelen a start pillanatában, amely nem fogja nélkülözni a Sense UI grafikus felhasználói felületet sem. A Marshmallow itt olyan extrákkal lesz felszerelve, mint például a Zoe vagy a Blinkfeed, amellyel sokak szívébe lopta be magát a HTC az elmúlt években. Az eszköz előlapján található kamera ugyan 5 megapixeles, de sajnos a gyengébbik fajtából való, amit az 1.12 mikronos képpontméret és az F/2.8-as apertúra árul el – gyengébb fényviszonyok mellett drasztikusan romolhat a képminősége. A főkameránál már sokkal jobb a helyzet, ez egy 13 MPixeles képérzékelőre épül, ami BSI CMOS technológiás, az optikája F/2.2-es és van mellette egy LED-es segédfény is arra az esetre, ha este kellene munkába állnia. De mi a helyzet a videózással? Nos, ilyen tekintetben mind a kettő képalkotónál Full HD támogatással lehet majd számolni.

A One A9 még a Qualcomm MSM8952 központi chipre épült, a One A9s viszont már átnyergelt a MediaTekhez, és az MT6755-tel lett felvértezve. A nyolcmagos Helio P10 fantázianevű megoldás esetében két részre bontva vannak elhelyezve a Cortex-A53 feldolgozók, és ezek között rendkívül nagy a kontraszt: az energiagazdálkodást javító négy egység csak 1 GHz-ig skálázódhat, a teljesítményért felelős kvartett azonban már 2 GHz-ig is kilőhet, ha minden erejét mozgósítania kell – az IGP szerepe a Mali-T860 MP2-re esett. A rendszermemóriát és a háttértárat figyelembe véve a One A9s kétféle kivitelével ismerkedhetünk meg. A készülék alapjáraton 2 GB-nyi RAM-ot fog felvonultatni 16 GB-os tárkapacitás mellett, akinek pedig ez nem lenne elég, lecsaphat majd a készülékre 3 GB memóriával és kétszer akkora adattárolóval, 32 GB-tal. Az átlagfelhasználók már az előbbi konfigurációval is jól boldogulhatnak, az utóbbi pedig már szinte mindenki elvárásainak megfelelhet. Bővítési lehetőségnek nincs híján a masina, ráadásul akár 2 TB-os memóriakártyát is képes kezelni. A gépezet rendelkezik NFC chippel és persze a 4G LTE hálózati modem sem maradhatott ki belőle, ennek köszönhetően akár 300 Mbps-os letöltési sebességet is képes lesz elérni.

Unibody dizájnt kapott a One A9s, az egész szerkezet fémből készült. Az okostelefon előlapján egy fizikai nyomógomb figyelhető meg, ami azon felül, hogy segít a kezdőképernyőre ugrani, egyéb fontos feladatot is ellát, ugyanis ebbe lett integrálva a biometrikus szenzor. A telefon támogatja a HTC BoomSound technológiát, de sajnos nem sztereó hangszórók határolják alul és felül az előlapot, ahogy az régen volt, itt más módon próbál kiemelkedően jó hangzást biztosítani a vállalat. A One A9 rettentően sovány, 2150 mAh-s akkumulátorral látta meg a napvilágot tavaly, és bár történt előrelépés a One A9s esetében, sajnos továbbra sem lélegezhetnek fel elégedetten az érdeklődők, ezt a készüléket egy 2300 mAh kapacitással bíró telep fogja táplálni. Az eszköz térfogata 146,49 x 71,5 x 7,99 milliméteres, a tömege pedig egy hajszállal 150 gramm alatt marad (149,8 g). A gyártó fekete, arany és ezüst változatokban fogja kínálni a készüléket.

A HTC One A9s megjelenésére valamikor a negyedik negyedévben kerül majd sor. Az okostelefon alapára 300 euró lesz (2/16 GB), ez valamelyest alacsonyabb összeg, mint amennyibe a One A9 került az indulásakor – mostanra viszont olcsóbban (kb. 285 euró) lehet hozzájutni. A HTC-nek nagyon fontos lenne egy meghatározó és kiemelkedő mobilt letenni az asztalra, mert továbbra is nehéz a sorsa, de sajnos aligha ez a modell jelenti majd a megváltást.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward