Nem enged drivereket telepíteni egy Windows frissítés

Azon kívül, hogy az Nvidia és az AMD driverek nem telepíthetőek az érintett rendszereken, egyéb hibajelenségek is jelentkeznek, de már van megoldás a problémára.

Nem enged drivereket telepíteni egy Windows frissítés

Windows frissítések ritkán kerülnek a figyelem középpontjába, ám most kivételt kell tennünk, ugyanis a Microsoft bejelentette, az egyik korábban kiadott frissítés egyes felhasználók rendszereinél különböző hibákat okoz.

A KB3004394-es frissítőcsomag kedden, a Patch Tuesday, vagyis a nagy havi frissítés-invázió keretén belül jelent meg, ám rövid időn belül kiderült, hogy problémák vannak vele, így a Microsoft gyorsan vissza is vonta, majd kiadott egy javítást, ami leszámol a hibajelenségekkel.

Az említett csomag eredetileg a Windows Root Certificate Program frissítésére érkezett, ám egyes Windows 7-es operációs rendszerrel szerelt konfigurációknál néhány nem várt extra funkcióval is előrukkolt: megakadályozta az AMD és az Nvidia drivereinek telepítését, plusz a Windows Defender, a Task Manager, illetve egyéb szoftverek esetében is okozott némi kellemetlenséget.

Galéria megnyitása

A Microsoft elmondása szerint a hibajelenség csak a Windows 7 SP1 és a Windows Server 2008 R2 SP1 operációs rendszereket érinti, és a dolgok jelenlegi állása szerint nem okoz széleskörű problémát. Persze attól, hogy kevés panasz érkezett, nincs kizárva, hogy többeket érinthet a probléma, mint azt az illetékesek most gondolják – idővel kiderül. A lényeg, hogy már van rá megoldás.

Az említett operációs rendszereknél a hibajelenségek feltűnése esetén mindenképpen be kell szerezni a KB30224777-es frissítést, az ugyanis gyógyírt jelent a rendellenes működésre, de egyébként is érdemes lehet telepíteni – biztos, ami biztos alapon.

A KB3024777-es csomag telepítése és a KB3004394-es csomag eltávolítása után az ígéretek és a beszámolók szerint eltűnnek az említett szoftvereket érintő hibajelenségek, illetve az AMD és Nvidia driverek is újra gond nélkül telepíthetőek lesznek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap