Nem csak Haswell APU-k jönnek júniusban

Az Intel Ivy Bridge és Sandy Bridge alapú processzorokat is piacra dob idén nyáron.

Nem csak Haswell APU-k jönnek júniusban

Az Intel kínálatában június folyamán jelennek meg a Haswell APU egységek, ám ez nem jelenti azt, hogy onnantól kezdve nem érkeznek többé Ivy Bridge vagy Sandy Bridge alapú központi egységek. Utóbbi kijelentést erősíti az a friss hír, amelyből kiderül, június 9-én nem kevesebb, mint háromféle Ivy Bridge alapú, illetve egy Sandy Bridge alapú központi egység jelenik meg.

Az újdonságok között egy Celeron sorozatú, valamint három darab Core i3-as sorozatú processzort találunk. A Celeron G470-es, Core i3-3245-ös, Core i3-3250-es és Core i3-3250T-s modellek mindannyian 100 MHz-cel magasabb magórajelen ketyegnek majd, mint elődeik, azaz a Celeron G465-ös, Core i3-3225-ös, Core i4-3240-es és Core i3-3240T modellek. A 100 MHz-es CPU magórajel emeléstől eltekintve minden marad a régiben, azaz szolgáltatások tekintetében semmiféle változásra sem számíthatunk.

Az új processzorok legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat tartalmazza.

A Core i3-as sorozatban két normál fogyasztású, illetve egy alacsony fogyasztás mellett üzemelő példányt láthatunk. Az Ivy Bridge architektúra köré épülő processzorok Hyper Threading támogatással mindannyian rendelkeznek, viszont a Turbo Boost eljárást már nem támogatják. A termékek kétcsatornás DDR3-as memóriavezérlője DDR3-1600 MHz-es memóriatámogatást bhiztosít az adott rendszer számára, és természetesen AVX támogatás is rendelkezésre áll.

A Celeron G470-es processzor ezzel szemben egy abszolút belépőszintű megoldás lesz, ami a Celeron processzorokra jellemzően alaposan kicsontozva érkezik, ráadásul nem is Ivy Bridge, hanem Sandy Bridge alapokra épít. Ennek értelmében most is le kell mondani a Clear Video HD, a Quick Sync Video, az AVX és a WiDi támogatásról, plusz Turbo Boost támogatást sem kapunk. Az új processzor elődjéhez hasonlóan rendelkezik majd Hyper Threading támogatással, így egyetlen processzormagja akár két programszálon is képes lesz egy időben dolgozni. Ennél a modellnél már csak DDR3-1066 MHz-es memóriatámogatással gazdálkodhatunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward