Nem csak alkalmazások lesznek a Windows 10 Store-ban

Kezd körvonalazódni, milyen újításokra számíthatunk, igaz, a Microsoft illetékesei egyelőre nagyon szűkszavúak.

Nem csak alkalmazások lesznek a Windows 10 Store-ban

Újabb build egyelőre nem érkezett a Windows 10-ből, de a Microsoft elárult egy fontos információt, amely a Windows 10 Store-ral kapcsolatos. Mint ismeretes, a Windows 10 Store-ban különböző alkalmazások és játékok várják majd a felhasználókat, ám ezeken felül egyéb tartalmak is elérhetőek lesznek: zenéket, filmeket és televíziós sorozatokat is be lehet majd szerezni a virtuális áruházból.

A videó alapú tartalmakat nem csak megvásárolni lehet, hanem bizonyos időtartamra kikölcsönözni is, igaz, arról egyelőre nincs hír, hogy e szolgáltatás pontosan milyen feltételek mellett működhet majd. A zenei kínálattal kapcsolatban még kevesebb részlet áll rendelkezésre, de a pletykák szerint valamilyen formában az Xbox Music streaming szolgáltatás is kapcsolódni fog hozzá.

A Windows 10 Technical Preview alatt elérhető beépített áruház kínálatában még nincsenek zenék, viszont filmekhez és televíziós sorozatokhoz már most is hozzáférhetnek a tesztelők, igaz egyelőre e lehetőséget csak bizonyos régiók számára tették elérhetővé. Mi gyors próbánk alkalmával arra a megállapításra jutottunk, hogy a legfrissebb, 2015.4.9.2-es verziójú Store app letöltésével sem érhetők el ebben a régióban a videó alapú tartalmak, csak a játékok és az alkalmazások. Ez a későbbiekben alighanem változni fog, de hogy mikor, az egyelőre rejtély.

Az áruház egyelőre még nagyon szegényes, legalábbis ami a funkcionalitást illeti: sem a médiaadatok elérésére, sem pedig a videók offline megtekintésére nincs lehetőség. Persze a Microsoft illetékesei nem is tagadják, sok teendő van még, mire elkészül a végleges változás.

Ahogy az áruházból vásárolt alkalmazásokat és játékokat, úgy a szórakoztató tartalmakat is hordozhatjuk majd a PC-s és mobil platformok között. Az új funkciókkal kapcsolatos legfontosabb részletekről még ebben a hónapban lehullhat a lepel, ugyanis a hónap végén esedékes Build konferencia alkalmával az áruház részletesebb bemutatásra is sor kerülhet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward