Nehézségek a Samsung 5 nm EUV node-jánál?

Az iparági pletykák alapján nem úgy alakul a kihozatali arány, ahogy az elvárható lenne.

Nehézségek a Samsung 5 nm EUV node-jánál?

A gyártástechnológia-váltások rendszerint rengeteg buktatót rejtenek, ugyanis a kisebb csíkszélesség, az új anyagok használata, illetve a szilícium-ostyák gyártása során jelentkező egyéb kihívások egyaránt okozhatnak problémákat, amelyek miatt a kihozatali arány elmaradhat a várakozásoktól. A DigiTimes szerint a Samsung 5 nm-es EUV node-jánál is valami ilyesmiről lehet szó.

Galéria megnyitása A nehézség egyéb lapkák gyártását is érintheti Az iparági források állításai szerint a Samsung 5 nm-es EU node-ja a várakozások alatt teljesít, már ami a kihozatali arányt jelenti, vagyis nem készül annyi hibátlan chip egy-egy szilícium-ostya legyártásakor, amennyire eredetileg számítottak. Az egyelőre nem derült ki, hogy pontosan miért marad el a kihozatali arány a várakozásoktól, ám a dolognak komoly negatív következményei lehetnek, természetesen attól függően, mennyire súlyos a helyzet. Utóbbival kapcsolatban egyelőre sajnos nincs konkrét információ.

A DigiTimes éppen nemrégiben szellőztette meg, hogy a Qualcomm következő generációs 5G-s lapkakészletei nehéz helyzetbe kerülhetnek, amennyiben a Samsung nem tudja belátható időn belül javítani a friss gyártástechnológia kihozatali arányát. Amennyiben nem sikerül időben javítani a kihozatali arányon, az a Qualcomm számára is probléma lehet, ugyanis legrosszabb esetben a rivális félvezető-gyártóhoz kell majd fordulnia, a lapkakészlet dizájnját pedig a másik gyártástechnológiához kellene igazítania – de ez tényleg a lehető legrosszabb forgatókönyv lenne.

Reméljük, rövidesen kiderül, pontosan mi okozza a nehézségeket, illetve azt is reméljük, sikerül leküzdeni a kihívásokat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap