Néhány nap alatt tönkremehet a méregdrága Galaxy Fold

A jelek szerint igencsak komoly gondok vannak a szerkezettel, de egyelőre úgy fest, hogy nem tolja el a gyártó a rajtot.

Néhány nap alatt tönkremehet a méregdrága Galaxy Fold

A Samsung évekig készült arra, hogy létrehozza az első összehajtható okostelefonját. A vállalat mindent megtett azért, hogy a végtermék megbízhatóan működjön, és jól bírja a mindennapos használattal járó strapát, de a jelek szerint ez nem igazán jött össze. A Galaxy Fold első, tesztelésre kiküldött példányai úgy hullanak, mintha csak ennyi lenne az élettartamuk, márpedig a Samsung egyáltalán nem ezt ígérte. A vállalat szerint csak néhány példány lehet érintett, de szinte négyzetesen szaporodnak a hibás eszközökről szóló visszajelzések.

Miután a Galaxy Fold elérhetővé vált a tesztelők számára, azonnal megjelentek az interneten az első beszámolók, amik szinte egybehangzóan pozitívak voltak. Bár teljesen nem simul össze a kijelző két oldala zárt állapotban, a nyitott masinánál alig érezhető a hajtás helye, és nem zavaró a plasztik felület, viszonylag kellemes a tapintása használat közben. Viszont nem kellett sokáig várni arra, hogy forduljon a kocka, 1-2 nap után máris többen panaszkodnak arra, hogy az eszközük meghibásodott, és közös a szóban forgó készülékek körében, hogy mindegyiknek a belső megjelenítője a hiba forrása. A Galaxy Fold flexibilis kijelzője ráadásul a beszámolók alapján nemcsak egyféle módon tud csődöt mondani, különböző típusú problémákról lehet hallani.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A 7,3 hüvelykes átlóval rendelkező, Dynamic AMOLED technológiás egység néhány tesztelőnél középen megtört, egyeseknél villogni kezdett a panel egyik fele, másoknál befolyásnak tűnő hibát produkált, de olyanok is vannak, akiknél elkezdett levállni az egyik rétege az egységnek. A Samsung eredetileg azzal az ígérettel lengette be a különleges szerkezet érkezését, hogy 200 ezer hajlítást elviselhet majd a megjelenítője, szóval nem kell attól tartani, hogy megbízhatatlan lenne az új technológia. Azonban a jelek szerint ez nem így van, hiszen 1-2 nap alatt valószínűleg 1000 nyitási és zárási ciklus sem került a tesztelésre kiküldött Galaxy Fold modellekbe.

A Samsung gyorsan reagált az ügyre egy hivatalos közleménnyel, ami aligha fogja megnyugtatni azokat, akik esetlegesen már meg is rendelték a terméket a teljes áráért cserébe. (Az előrendeléseket múlt hét pénteken kezdte felvenni a gyártó, a Galaxy Fold 1980 dollárt kóstál, és ezzel a Samsung valaha volt egyik legdrágább mobiltelefonja.) A dél-koreai alakulat elmondása alapján a médiának elküldött megoldások korai Galaxy Fold kiadások, amik mintaként szolgáltak a tesztekhez, és ezekhez köthetőek a hibák. De azt viszont nem állítja a cég, hogy a boltok polcain landoló eszközöknek nem lesz minőségi problémája. Jelenleg elvileg vizsgálják a Samsung szakemberei a meghibásodott és visszajuttatott szerkezeteket, hogy feltárják a pontos okokat. Az egyik legáltalánosabb gond, hogy szétválik a hajlításokból eredően a megjelenítő néhány rétege, és így gyakorlatilag egyszerűen eltávolíthatóvá válik a felső védőréteg. Ezért a gyártó nyomatékosan kiemelte, hogy ezt senki ne piszkálja, ha felválik, nem szabad eltávolítani, és visszaragasztani sem, mindennemű beavatkozás a termék tovább romlását eredményezheti. És ezt nem lehet pótolni, ha egyszer el lett távolítva a panel felületéről.

Galéria megnyitása

Remélhetőleg tényleg úgy van, ahogy a Samsung állítja, és csak néhány korai szerkezetet érintenek a súlyos gondok, de sajnos elég nehéz elképzelni, hogy olyan fejlesztői eszközöket adott volna a világ legismertebb tesztelőinek a kezébe, amiket nem vél tökéletesnek. A The Wall Street Journal úgy tudja, hogy a sok problémás eset ellenére a Samsung nem kívánja módosítani a rajt időpontját, április 26-án elindul a kiszállítás és kereskedelmi forgalomba kerül a gépezet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap