Négyen is átvennék az XO-2 interfészét

Folynak a tárgyalások az XO-2 Sugar névre hallgató interfészének más gyártókhoz való eljuttatásáról, közölte Walter Bender, az OLPC egykori igazgatója és az abból levált Sugar Labs Foundation jelenlegi vezetője - bár a szóban forgó négy gyártót nem nevezte meg.

Négyen is átvennék az XO-2 interfészét

Folynak a tárgyalások az XO-2 Sugar névre hallgató interfészének más gyártókhoz való eljuttatásáról, közölte Walter Bender, az OLPC egykori igazgatója, és az abból levált Sugar Labs Foundation jelenlegi vezetője - bár a szóban forgó négy gyártót nem nevezte meg.

A lehetséges "gyanúsítottak" között első helyen áll az ASUS a maga Eee PC-jével, majd őt követi az Intel Classmate és az MSI Wind, de az Acer és GigaByte sem zárható ki - annál is inkább, hogy ezek legtöbbje felkínálja opcióként a Linux rendszert is, ami könnyedén képes integrálni a Sugar jelenlegi verzióját - bár a cég elvileg már az OLPC jövendőbeli XP-s változatához is adaptálja a Sugar-t.

Az OLPC csoport kellően alapos és óvatos megfontoltsággal ugyan, de egyre jobban feldarabolja magát. Egyrészt azért, hogy az XO minél több komponensét kereskedelmi úton elérhetővé tegyék más cégek számára is: elsőként a kijelzőt a Pixel Qi-n, most pedig az interfészt a Sugar Labs-on keresztül. Másrészt pedig azért is, mert sokak szerint az eredeti XO ár-túlfutását (a tervezett $100 helyett közel $200-ba került, amikor először megjelent tavaly) egyebek mellett az is okozta, hogy a gépet teljes egészében maguk tervezték-fejlesztették, ami mind érződött az áron. Miután azonban a fejlesztést most már egyre jobban ki tudják szervezni az új cégekhez, így az OLPC árát is hathatósan lenyomhatják.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward