Négy új Bluetooth-os hangszórót mutatott be az LG

Az LG PH széria tagjai kellően változatosak, és bár az áraikat még nem ismerjük, valószínűleg széles sávot fednek majd le.

Négy új Bluetooth-os hangszórót mutatott be az LG

Az LG kínálata négy új hordozható hangszóróval gyarapodott. Mindegyik szerkezet eltérő méretű és kialakítású, azonban az közös bennük, hogy képesek lesznek a hangjukkal megtölteni az egész teret, ugyanis egytől egyig 360 fokos kialakítású megoldásokról beszélhetünk.

A dél-koreai alakulat új hangszórói Bluetooth kapcsolatot fognak alkalmazni a hangátvitelhez, szóval több méteres távolságból is magabiztosan szólaltathatják meg a hozzájuk csatlakoztatott okostelefont. A kiegészítők egyaránt cseppálló burkolattal lettek ellátva, ami fontos szempont a hordozható eszközök esetében, hiszen bármikor jöhet egy esőzés az utcán. Mindegyik hangszóró tervezésekor fontos szempont volt az, hogy a kompakt méret és az optimális teljesítmény összhangban legyen, hiszen mindegyiknél lényeges a jó hordozhatóság – árulta el Tim Alessi, az LG Electronics USA otthoni szórakoztatóelektronikai megoldásokért felelős marketing vezetője. Az LG nem volt túl kreatív az új masinák elnevezésének megválasztásakor, PH1, PH2, PH3 és PH4 néven futnak a hangszórók. Minél magasabb a szám, annál nagyobb teljesítményű termékről beszélhetünk.

Előtérben a PH1, mögötte a PH2 és a PH4.

Lássuk először, hogy az LG PH1 milyen lehetőségeket kínál. Ez a készülék a vállalat hivatalos közleménye alapján nemcsak hangszóróként állja majd meg a helyét a lakásban, hanem még az éjjeli hangulatfény szerepkörét is be tudja tölteni. Ez annak köszönhető, hogy a hangkeltő kapott egy hangulatfényt is, így nem kizárólag a hangjával csábítja majd a vásárlókat, hanem a megjelenésével is, és főleg sötétben fog igazán különleges látványt nyújtani. Ez a beépített akkumulátoráról 5 órán át tud majd folyamatosan muzsikálni, és van benne mikrofon is, így akár mobilhívások bonyolításában is társ lehet.

A most leleplezett eszközök között a PH2 a legkisebb, ez a hangszóró akár könnyedén zsebre is vágható, ugyanis egy 9,65 milliméteres sugarú kört ír le, csak 3,81 milliméter magas, és csak 167 gramm tömegű. Ezt az LG kifejezetten azoknak ajánlja, akik nagyon aktív életvitelt élnek, folyamatosan úton vannak, sokat bicikliznek vagy esetleg kempingeznek, de a zenehallgatásról mozgás közben sem akarnak lemondani. Az LG PH2 teljesítménye 2,5 watt, és a teljes feltöltést követően 6 órányi zenehallgatásra biztosít lehetőséget.

Akárcsak a PH1 esetében, a megjelenés a PH3-nál is fontos szerepet játszott, ez egy krómhatású házat kapott, amit alul és felül is egy színes gyűrű szegélyez – ez fekete, sárga vagy piros lehet. A PH3 előre láthatólag meglehetősen szorgosan gyűjtheti majd az ujjlenyomatokat, szóval ilyen szempontból nem a legpraktikusabb lett. Ez a hangszóró is rendelkezik világítással, öt különböző módon tud majd „villantani” a felhasználók előtt. Bár véletlen egybeesés, de a 12,44 x 8,9 milliméteres hangszóró a nevéhez hasonlóan 3 wattos teljesítményt tud majd felmutatni. Ez is akkumulátorról működik, mint a társai, ráadásul már 10 órás üzemidőt tud nyújtani.

Elől a PH1 és a PH2, hátul pedig a PH4 és a PH3 sorakozik egymás mellett.

Végül lássuk a hangzás nagyágyúját, az LG PH4-et, ami már valóban erőteljesen fog megszólalni. Egy 16 wattos hangrendszert vonultat fel a készülék, és nemcsak hangosabb lesz mindegyik társánál, hanem dinamikusabb hangképet fog produkálni. A PH4 ráadásul már egy nagyobb akkumulátornak is otthont ad, szóval a nagy teljesítmény nem fog az üzemidő rovására menni, előre láthatólag ugyanis 10 órán át húzza majd a töltést követően.

Zárásul azt is el kell még mondani, hogy mindegyik hordozható hangszóró kapott azért egy 3,5 jack aljzatot, és ennek köszönhetően egy megfelelő kábellel akár olyan masina is csatlakoztatható lesz hozzájuk, ami nem rendelkezik Bluetooth modullal – például egy MP3 lejátszó. Valamint az is érdekes, hogy mindegyik támogatja a Multi Point kapcsolódási lehetőséget, és ennek köszönhetően egyidejűleg akár kettő készülék is kapcsolódhat hozzájuk vezeték nélkül.

Az LG összes mostani újdonsága jelen lesz a Berlinben megrendezésre kerülő IFA 2016-on, így az oda látogatók testközelből is megismerkedhetnek majd a hordozható újdonságokkal. A vállalat a megjelenések időpontjáról és az árakról egyelőre nem ejtett szót egyik termék esetében sem, csak annyit tudunk, hogy mindegyik hangszóró ősszel került a boltok polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward