Négy maggal a tarsolyában jön a Liquid E2

Az Acer persze ezúttal sem egy csúcsmodellel állt elő, a legújabb Liquid inkább egy középketegóriás versenyzőnek számít majd.

Négy maggal a tarsolyában jön a Liquid E2

Az E2 egy egészen furcsa koncepciónak tűnik néhány tulajdonágának köszönhetően. A készüléket az Acer kiváltképp az európai piacokra szánja, de ennek ellenére két SIM befogadására képes változattal is készülnek. Ez pedig pont, hogy Európában nem igazán jellemző vonása a mobiltelefonoknak, de talán mindenkinek kedvezni szeretnének.

Az előlapot egy nagyméretű (4,5 hüvelykes) kijelző tölti ki, mely qHD (960 x 540) felbontással és IPS technológiával karöltve gondoskodik a pénzünkért elvárható felhasználói élményről. Emellett a másik fontos dolog ilyen téren a felhasznált lapka, amire szintén nem lehet majd panasz. A MediaTek műhelyéből érkező MT6589 négy 1,2 GHz-es, energiahatékony Cortex-A7 magot és egy PowerVR SGX544 grafikus egységet foglal magába. A rendszermemória kapacitás sem problémás pont, 1 GB RAM-ot kapunk, ám a tárhelyet már igencsak szűkre szabták. Összesen 4 GB-ot kellene beosztanunk, ami valószínűleg nem sok mindenre lesz elegendő, így hamar sor kerülhet a microSD-s bővítésre.

A Liquid E2 fedélzetén két kamera húzta meg magát. Előre egy 2 megapixeles egység tekint, így HD videóhívások bonyolítására is lehetőségünk lesz, ha a sávszélességünk engedi. A főkamera pedig 8 MPixeles állóképek és 1080p-s HD videók rögzítésére lesz képes, mindezt a LED villanónak hála, akár gyengébb fényviszonyok mellett is. A kapcsolatok terén sem lesz hiányérzetünk: van HDSPA+ támogatás, 802.11 b/g/n WLAN modem, Bluetooth 3.0 modul, GPS vevő A-GPS-szel és FM rádió is; talán egy NFC-t szívesen láttunk volna még a repertoárban. Végül a multimédiához visszakanyarodva, az eszköz sztereó hangszórót és DTS hangjavító eljárást használ, tehát zenehallgatásra is minőségi szinten alkalmazható. Az akkumulátor kapacitása 2000 mAh, mely a viszonylag takarékos hardverrel remélhetőleg jól kijön majd.

Az Acer a tervek szerint május közepén fogja piacra dobni a gépezetet. Az első hullámmal Belgium, Hollandia, Ukrajna, Franciaország kapja meg, majd ezt követően megy Spanyolországba, az Egyesült Királyságba, Olaszországba, Németországba és Oroszországba. A hazai bevetésről egyelőre nem esett szó. Az ára 230 euró lesz, ám a dupla SIM-es ennél egy hajszállal drágább lehet. A Liquid E2 fekete és fehér árnyalatokban lesz megvásárolható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward