Négy hangszórót hordoz az Acer új táblája

Az Iconia Tab 10 (A3-A40) nem ígérkezik túl izmosnak, de a körítése szinte kifogástalan.

Négy hangszórót hordoz az Acer új táblája

Az Acer egy remekbe szabott taggal bővítette az Iconia Tab termékvonalat, ami látszólag fittyet hány arra, hogy manapság már a nyolc- és tízmagos központi chipekkel próbálnak érvényesülni a felső-középkategóriában a riválisai. Az A3-A40 azonosítóval ellátott készülék szerény alapokra húzott fel egy meglehetősen ütős készüléket.

Az új Iconia Tab 10 modellen biztosan megakad majd az érdeklődők szeme akkor is, ha egy elektronikai áruház polcán tíz másik táblagép mellett lesz kiállítva. Az Acer tervezői a fekete készüléket olyan ízlésesen toldották meg aranyszínű díszítőelemekkel, mintha ezt gyakorolták volna az elmúlt 5 évben. Az eszköz előlapján nemcsak az „Acer” márkajelzés díszeleg aranyozottan, hanem a két hangszórósáv is, ami a fektetett elrendezésű A3-A40 jobb és bal peremére került, és ezeket átmenetes árnyalással festették a tervezők, így a hangszórócsík közepére irányul a felhasználók figyelme, ahol meglepetésre a bal oldalon a hangerőszabályzók, a jobb oldalon pedig a MediaMaster gomb fedezhető fel. További érdekesség, ha már a hangzásnál tartunk, hogy ez a szerkezet nem is kettő, hanem összesen négy hangkeltőt vonultat fel, és DTS-HD Premium eljárást is alkalmaz annak érdekében az Acer, hogy megfelelő akusztikáról és térhangzásról gondoskodjon.

A hangszórók kvartettje között egy 1920 x 1200 pixeles felbontású megjelenítő fedezhető fel. Az IPS technológiát alkalmazó 10 hüvelykes kijelző az Acer Precision Plus technológiát alkalmazza azért, hogy minél pontosabban lehessen vezérelni. Ez utóbbinak köszönhetően egy kifinomult ceruzával is kényelmesen lehet írni és rajzolni a felületén, erre szolgál az Acer Accurate Stylus. Mivel a táblagépeknél nem olyan kiemelt fontosságú a kamera, így nem olyan meglepő, hogy a képalkotás nem erőssége az Iconia Tab 10 (A3-A40)-nak. Az Acer tervezői egy 5 és egy 2 megapixeles megoldással vértezték fel a készüléket, ami így nagyjából tudni fogja a kötelezőt. Az előlapi megoldás nem szelfizésre termett, azonban alkalmas 720p-s videócsevegések bonyolításra, a főkamerával pedig meg lehet örökíteni érdemi minőségben a különleges pillanatokat, ha éppen nem esik kézhez erre alkalmasabb eszköz – ez már 1080p-s mozgóképeket támogat. Segédfény sajnos nincs az aranykeretbe foglalt hátlapi egység mellett, szóval a fényviszonyok romlása nagyon megpecsételheti a fotókat, videókat.

Az új Iconia Tab 10 sarkalatos pontja a központi chipje. Nem lehet azt kijelenteni, hogy a MediaTektől származó MT8163A lapka csalódást keltő volna, mert nem erről van szó, hiszen ez a négymagos, 1,5 GHz-es egység a Cortex-A53 feldolgozóival már kellemes tempót tud diktálni a mindennapos használat során, de a Mali-T720 MP2 grafikus egységnek mindenképpen magas a megjelenítő felbontása. Ilyen körítés mellett az Acer nyúlhatott volna egy kicsivel „masszívabb” alaphoz is, hogy hibátlan legyen az összkép. A rendszernek 2 GB-nyi memória áll a rendelkezésére, ami éppen optimális az átlagfelhasználók számára, a korábban megnyitott programokat sokáig vissza lehet majd hozni a háttérből. A tablet tárkapacitása 32 GB, ez már alapesetben is egész jó, és még a bővítésére is van lehetőség, ha idővel mégis megfogyatkozna a szabad hely. A kapcsolati képességeit tekintve kiemelendő a GPS vevő megléte, valamint a Wireless Display technológia támogatása.

Az vállalat nem szerette volna, ha a szoftveres oldalon csúszik el a készülék, éppen ezért már a legfrissebb Androidot alkalmazza az újdonságon. A Marshmallow egyebek mellett még olyan extrát is tartogat így, mint az Acer Ez funkció, ami egy megnövelt grafikus elemekkel rendelkező felhasználói felület. Az elegáns, 8,9 milliméteres szerkezet az 529 grammos tömegével csak a középmezőnyben találja magát, minden bizonnyal sokan bíztak abban, hogy egy kicsit könnyedebb szerkezetről beszélhetünk. Kiemelendő még, hogy van rajta Micro-HDMI csatlakozó is, melyen keresztül az Acer elmondása szerint jó virtuális térhangzással tud szolgálni a készülék, és akár 5.1-es hangrendszereket is képes megfelelően kihasználni. A gyári adatok szerint kb. 8 órás videózást fog átvészelni egyetlen töltéssel az A3-A40, ami átlagos eredménynek tekinthető a maga nemében. Bár a 6100 milliamperórás akkumulátortól ez a produkció el is várható – talán egy kicsit még szerény is.

Az Acert Iconia Tab 10 (A3-A40) júniusban fog csak megjelenni kereskedelmi forgalomban; az ajánlott fogyasztói ára Európában 200 euróban lett meghatározva. Összegezve egy kicsit kár azért, hogy az Acer a központi chip megválasztásakor spórolósra vette a figurát, de a remek körítéssel még így is megérheti az árát a nyáron érkező újdonság.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward