Natív Microsoft Remote Desktop kliens érkezik iOS-re és Androidra

Az iOS és Android app mellett Windowsra, Windows RT-re és Mac OS X-re is készül Remote Desktop kliens.

Natív Microsoft Remote Desktop kliens érkezik iOS-re és Androidra

A Microsoft hamarosan Remote Desktop kliensalkalmazással jelentkezik, ami Mac OS X, Windows és Windows RT mellett natív mobil alkalmazás formájában is elérhető lesz, így az Android alapú és az iOS alapú mobil eszközökön is használhatjuk majd.

Az új szoftver érkezéséről az üzleti felhő alapú megoldásokat taglaló sajtóközleményben tett említést a Microsoft, amelyből kiderül, a fentebb említett új Remote Desktop kliens a Windows Server 2012 R2-es kiadásával karöltve érkezik. Az új operációs rendszer és a Remote Desktop kliens még ebben a hónapban elérhetővé válik.

Hogy mire jó egy ilyen szoftver? Nos, arra, hogy távolról elérhessük, illetve vezérelhessük windowsos asztali vagy mobil számítógépünket, immár akár iOS vagy Android alapú táblánkról vagy okostelefonunkról is. Hasonló alkalmazások persze már napjainkban is szép számmal vannak, ám az a tény, hogy iOS-re és Androidra maga a Microsoft ad ki natív Remote Desktop klienst, igen komoly jelentőséggel bír. Amennyiben az új appok stabilan, megbízhatóan üzemelnek és akár még ingyenesen is érkeznek, az komoly fegyvertény lehet a Microsoft számára - és egyben rendkívül rossz hír is lehet a Remote Desktop klienseket kínáló cégek számára.

A Microsoft androidos Remote Desktop appja az Android 2.3-as változatától felfelé minden friss Android mobil operációs rendszerrel működik majd. Az iOS alapú app használatához iOS 6-os vagy annál újabb szoftvert futtató Apple táblára, illetve okostelefonra lesz szükség. A macesek számára további jó hír, hogy a Remote Desktop app OS X-es kiadása igen komoly átalakuláson esett át.

Ha minden jól megy, néhány nap múlva kiderül, milyenek lettek a Microsoft Remote Desktop kliens különböző változatai.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward