Natív DisplayLink támogatást kap a Chrome OS

A DisplayLink USB-s kiegészítőit ezáltal egyszerűen, külön driver telepítése nélkül lehet használni extra videókimenetek, vagy éppen egyéb extra portok hozzáadására.

Natív DisplayLink támogatást kap a Chrome OS

A Chromebookok hamarosan sokoldalúbbá válhatnak, mint eddig, hála egy új együttműködésnek, ami a DisplayLink szakemberei és a Chrome OS fejlesztőcsapata között húzódik. Mint ismeretes, a DisplayLink egyebek mellett USB portra kapcsolódó grafikus adaptereket gyárt, amelyeknek köszönhetően D-Sub, DVI, HDMI vagy éppen DisplayPort videó kimenet varázsolható egyetlen normál USB 2.0-s vagy 3.0-s portból. A gyártó által kifejlesztett vezérlőket ezzel együtt USB-s dokkolók, illetve USB portra kapcsolódó monitorok készítésére is felhasználják a partnerek.

Ezekhez a termékekhez Windows és OS X alatt rendszerint külön eszközillesztő program telepítésére van szükség ahhoz, hogy a bennük rejlő lehetőségek kiaknázhatóak legyenek. Chrome OS alatt ilyesmire nem lesz szükség, ugyanis a fentebb említett együttműködés jóvoltából az USB-s grafikus adapterek, illetve az USB-s dokkolóegységek egyaránt Plug’and’Play módon működnek majd, de csak a Chrome OS 51-es kiadásától felfelé. Jelenleg a Chrome OS 51 csak béta változatban érhető el, de remélhetőleg a stabil kiadásra sem kell már sokat várni.

Az újítás jóvoltából a Chrome OS lesz az első operációs rendszer, amely natív támogatást nyújt a DisplayLink termékeihez, így még könnyebb lesz többmonitoros rendszer építeni Chrome OS alatt. A Chromebookok ezzel együtt USB-s dokkolót is hasonlóan egyszerűen fogadhatnak, így nem csak extra videó kimenethez, de extra audió csatlakozókhoz, plusz USB portokhoz, illetve még Ethernet porthoz is juthatnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward