NASA MMO-játék?

A NASA ötletet merít a népszerű World of Warcraft-ból, és egy saját játékkal szeretné ösztönözni a fiatal generációt.

NASA MMO-játék?

A NASA ötletet merít a népszerű World of Warcraft-ból, és egy saját játékkal szeretné ösztönözni a fiatal generációt.

Az űr, mint téma elég elterjedt a játékokban, elég ha a Wing Commander-re, Mass Effect-re, vagy az Eve Online-ra gondolunk. Ezek a játékok képesek a játékosok űrfelfedezés-ösztönzésére, azaz olyan célra, ami közel áll a NASA-hoz.

Múlt héten a NASA Learning Technologies Project Office javasolta egy többjátékos alapú (MMO) tanuló játék fejlesztését. Az ötlet nem új az Egyesült Államokban, a hadsereg az America's Army játékot dobta ki toborzási, figyelemfelkeltési célra.

"Ha a virtuális világok tudományosan pontos szimulációkkal rendelkeznek, akkor így a tanulók vizsgálhatják az élő sejtekre való kémiai hatást, gyakorolhatják drága műszerek működtetését és javítását, és megtapasztalhatják a mikrogravitációt - így könnyebben fogják fel a koncepciókat a tanulók és ültethetik át gyakorlati problémákba."

"Az MMO-játékok segítségével a játékosok olyan képességet fejleszthetnek ki és gyakorolhatnak, ami közel áll a munkáltatók által egyre jobban követelt gondolkodás, tervezés, tanulás és technikai képességekhez. Ilyen például a stratégiai gondolkodás, értelmezés, problémamegoldás, terv megszövegezése és végrehajtása, csapat-építés és együttműködés, és a gyors változásokhoz való alkalmazkodás."

A jelenlegi érdeklődés nem az első ilyen lépés a NASA-tól. Az ügynökség már rendelkezik egy szigettel a Second Life virtuális világában azok számára, akiket érdekli az űrprogram.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward