Napsütésben is jól olvasható Pixel Qi kijelzők

Napsütésben is jól olvasható Pixel Qi kijelzők

A Pixel Qi mérnökei elég régóta foglalkoznak olyan LCD kijelzők fejlesztésén, amelyek kitűnően használhatóak a szabadban és akár még direkt napsütésben is jól olvashatóak maradnak. A gyártó korábban már bemutatott egy olyan kijelzőt, amely 10,1 hüvelykes képátlóval bír, 1024 x 600 pixeles natív felbontás mellett működik és reflektív módban akár még napsütésben is olvasható marad, miközben  - a reflektív módnak köszönhetően - átlagban 80%-kal csökken a fogyasztása, ugyanis ebben a módban a háttérvilágítás kikapcsolható. Irodai környezetben, multimédiás feladatok esetén is tökéletesen helytáll a kijelző, ám ekkor transzflektív módban üzemel.

A vállalat korábban már megkezdte olyan "Csináld magad!" csomagok értékesítését, amelyeknek köszönhetően az adott netbook kijelzője könnyedén kicserélhető a Pixel QI által kifejlesztett, napsütésben vagy egyéb környezeti fényben is kiválóan olvasható kijelzőjére. Ugyanez a kijelző, azaz a 10,1 hüvelykes képátlóval és 1024 x 600 pixeles natív felbontással rendelkező modell már a tábla konfigurációk piacára is betört: ilyen lesz például a Notion Ink Adam névre keresztelt készülékében is. A hivatalos Pixel Qi blogon megjelent friss információk szerint a vállalat műhelyében már egy újabb kijelző is készül, amely a fent említett modellhez hasonlóan szintén tökéletesen olvasható lesz napsütéses időben, ám elődjével ellentétben már nem 10,1 hüvelykes, hanem csak 7 hüvelykes képátlóval rendelkezik majd és a tábla konfigurációk piacát veszi célba.

A kijelző natív felbontásával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, pletykák azonban már tudni vélik, hogy a Samsung Galaxy Tab esetében használt 7 hüvelykes képátlójú modellhez hasonlóan a Pixel Qi újdonsága is 1024 x 600 pixeles natív felbontás mellett üzemel majd.

A 7 hüvelykes képátlójú különlegesség első mintapéldányai már év végén elérhetővé válnak, viszont a termék sorozatgyártása majd csak valamikor 2011 első felében indulhat meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward