Napokon belül bemutatkozik a Silvermont architektúra

A friss architektúra hivatalos bejelentésére május hatodikán kerülhet sor.

Napokon belül bemutatkozik a Silvermont architektúra

Már régóta tudható, hogy az Intel jelenlegi Atom processzorait, amelyek még az in-order rendszerű Saltwell architektúrára alapoznak, hamarosan leváltják a jóval komolyabb teljesítményt kínáló, out-of order rendszerű megoldások, amelyek már a Silvermont architektúrára támaszkodnak.

Az új, Silvermont architektúra köré épülő Intel Atom sorozatú processzorok 22 nm-es gyártástechnológiával készülnek és maximum 4 processzormaggal rendelkeznek. A termékek a sokat kritizált PowerVR sorozatú grafikus mag helyett az Ivy Bridge processzorokból ismert IGP-t kapják, ami jótékonyan hat majd a grafikai teljesítményre.

Az idei év folyamán többféle Silvermont alapú Intel Atom processzor is érkezik, amelyek a célba vett piaci területtől függően eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek. Az újdonságok az asztali processzorok, a mobil processzorok, a beágyazott rendszerek, illetve a táblák piacán egyaránt feltűnnek majd. Az Avoton SoC egységek segítségével a gyártó a mikroszerverek piacán is kiaknázhatja az új architektúrában rejlő lehetőségeket, a Rangeley SoC egységekkel pedig a hálózati megoldások és a kommunikációban résztvevő konfigurációkat veszi célba.

Az első Silvermont alapú megoldások az idei év későbbi időszakában érkezhetnek, de hogy pontosan mikor, az egyelőre nem tisztázott. A márciusban kiszivárgott Intel Launch Update dokumentumból már kiderült, hogy a táblákba szánt ValleyView-T SoC egységek, illetve a mikroszerverekhez készített Avoton SoC egységek az idei év harmadik negyedévében jelennek meg. Azóta újabb hír is érkezett a témában, amelyben már negyedik negyedévben esedékes rajtról olvashatunk, vagyis az Intel Atom alapú táblák a tervezettnél néhány hónappal később jelennek meg.

A CNN forrásai szerint a Silvermont architektúrát május hatodikán mutatja be az Intel, így ekkor remélhetőleg arról is lehull majd a lepel, hogy a friss architektúrát alkalmazó különböző processzorok, illetve SoC egységek pontosan mikor rajtolhatnak el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward