Nagyteljesítményű CPU hűtő a Thermaltake-től

Nagyteljesítményű CPU hűtő a Thermaltake-től

A Thermaltake legfrissebb processzorhűtőjéről – amely egyébként a felsőkategóriás megoldások piacán száll harcba – nagyjából egy hónappal ezelőtt láthattunk egy bemutató videót. A szóban forgó processzorhűtő a Frio OCK (OverClocker Kings) nevet kapta és ma végre be is mutatkozott a nagyközönség előtt, igaz, sajnos egyelőre még csak formálisan, vagyis kereskedelmi forgalomban még pár napig szinte biztos, hogy nem találkozhatunk vele.

A Frio OCK 240W-os TDP-ig képes megbirkózni a processzorokkal, azaz ideális választásnak bizonyul, ha processzorunkból léghűtés alkalmazásával szeretnénk kifacsarni az utolsó megahertzeket is. Maga a processzorhűtő 143 x 136,8 x 158,4 mm-es mérettel és 1093 grammos súllyal érkezik. A termék a ma oly divatosnak számító kéttornyos felépítésre alapoz, azaz a hőcsöveken elhelyezett alumínium hűtőbordák két különálló hűtő tömböt alkotnak. A processzor által termelt hőt hat darab „U” alakú, egyenként 6 mm-es átmérővel rendelkező réz hőcső vezeti el az alumínium lamellákhoz, amelyek egyenként 0,4 mm-es vastagsággal bírnak.

Az alumínium lamellákból álló hűtő tornyok előtt egy-egy 130 mm-es átmérőjű ventilátor helyezkedik el. A légkeverő fordulatszáma a mellékelt fordulatszám-szabályzóval könnyedén beállítható a kívánt szintre: a légkeverők a percenkénti 1200-as és 2100-as közötti fordulatszám-tartományban üzemelnek, maximális zajszintjük pedig 48 dB(A) értéket képvisel.

A Thermaltake Frio OCK univerzális processzorhűtő, vagyis nem csak az Intel LGA-775/1155/1156/1366-os, hanem az AMD Socket AM2/AM2+/AM3-as processzoraival is kompatibilis. Az újdonság a hírek szerint hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban is, várható ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre ismeretlen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward