Nagyszabású rendezvényt tart hamarosan a HTC

A HTC nem vár az IFA-ig, és augusztus 19-én nagy bejelentésre készül. Mire kell számítani?

Nagyszabású rendezvényt tart hamarosan a HTC

A HTC kiküldte a legújabb bemutatójára szóló meghívókat. Egyelőre semmi biztosat nem lehet arról tudni, hogy pontosan mivel is készül a tajvani gyártó, ugyanis a dokumentum semmilyen utalást nem tartalmaz erre vonatkozóan, csak az időpont, illetve a helyszín olvasható rajta.

Hamarosan Berlinben gyűlik össze az összes komolyabb elektronikai vállalat, hogy az IFA 2014 keretein belül bemutassák az újdonságaikat. A Sony és a Huawei már jelezte is, hogy teljes mellszélességgel ott kívánnak lenni – előbbi valószínűleg az Xperia Z3-mal és a Z3 minivel, utóbbi pedig az óriási Ascend Mate 3-mal örvendeztetheti meg a látogatókat. Az IFA szeptember 5-én fogja kezdetét venni, és a jelek szerint a HTC nem szeretett volna addig várni, ezért ők augusztus 19-én várják a látogatókat az Egyesült Államokban, New Yorkban. A rendezvény kapuit 10 órakor fogják nyitni és 11:00-kor kezdenek majd. A letisztult meghívón a dátum, valamint a hely mellett csak a kiemelt „Join us” (csatlakozz hozzánk) olvasható. Ez a stílus egyébként nem áll messze a vállalattól, ugyanis a HTC One (M8) megjelenését megelőzően, márciusban is hasonló meghívót küldtek ki a szaksajtó részére, csak akkor az aktuális „Join us” felszólítás helyén még a „Save the date” volt olvasható.

A szakma egyébként ezúttal nem egy újabb androidos csúcsmodellre számít. Érdekes módon a legtöbb feltételezés szerint ezúttal egy Windows Phone rendszerű okostelefonnal fog a nagyközönség elé állni a HTC. Ilyenre nagyon régen volt utoljára példa, a HTC 8XT tavaly júniusban jött, de az csak az Egyesült Államok piacát érintette, a csúcsot itt továbbra is a 2012 novemberében leleplezett HTC 8X jelenti. Viszont annak fényében nem lenne váratlan a dolog, hogy a Microsoft a napokban állította rajthoz a Windows Phone 8.1-et, és éppen a Windows Phone 8 érkezésének tiszteletére mutatkozott be anno a 8X is.

A pletykák szerint egy olyan eszközre lehet számítani, amely a HTC One (M8)-éhoz hasonló specifikációval rendelkezik. Az újdonság megjelenítője 5 hüvelykes lehet 1080p-s felbontással társulva, a rendszermemória 2 GB-os testet ölthet, míg tárhely tekintetében vélhetően 16 és 32 GB közül kell majd választani – már ha ezek beigazolódnak. A friss Windows Phone modellt egy Qualcomm Snapdragon 801 chip lendítheti mozgásba, ami bizony egy igencsak gyors konfigurációt vetít előre. Az eddigi feltételezések szerint a mobil a Verizon kínálatában állhatna rajthoz, és már egészen pontosan a Windows Phone 8.1 Update 1 rendszer futna rajta. Ez azért érdekes, mert itt már lehetőség lenne például a DotView tok használatára is, ami a korábbi WP-kal egyáltalán nem lett volna kivitelezhető.

Mindezt egyelőre nem tudhatjuk biztosan, de akárhogy is legyen, az kijelenthető, hogy érdemes lesz magyar idő szerint délután öt órakor a HTC-vel tartani. Ilyen eseményeket csak a vállalat számára kiemelten fontos készülékek tiszteletére szerveznek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward