Nagyszabású bemutatóra készül a Motorola

A Lenovo szárnya alatt tevékenykedő Motorola Indiában rendez sajtóeseményt. És szerintük kár lenne kihagyni.

Nagyszabású bemutatóra készül a Motorola

A Motorola felől egy ideje nem hallani semmit, de a színfalak mögött egészen biztos, hogy nem pihenő mérnököket látnánk most sem. A Lenovo irányítása alá tartozó vállalat hamarosan ismét újdonsággal vagy újdonságokkal rukkolhat elő, még azt sem lehet egyelőre biztosan tudni, hogy egy vagy több termék érkezésével kell számolnunk.

Ha azt nem is tudjuk, hogy milyen termékek érkezését lehet kilátásba helyezni, legalább már afelől nem lehet kétségünk, hogy mikor kell a bemutatóra készülni. A Motorola által a napokban kiküldött sajtóértesítőn a május 17-ei dátum szerepel. A vállalat Újdelhibe várja a szakmédia munkatársait, és ebből azonnal érezni lehet, hogy ez bizony már nem az a Motorola lesz, amit évekkel ezelőtt megismerhettünk. A célkeresztbe India került, ez pedig igazából logikus döntés a Lenovo részéről, hiszen Kína után ezen a területen van jelenleg a legtöbb potenciális vásárló. A meghívóként funkcionáló képen a „You wouldn't want to miss this!” felirat olvasható, ami nagyjából annyit tesz, hogy „Nem akarod ezt kihagyni!”. Bizony, ebből sajnos nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, még csak a sorok közé rejtett utalást sem érdemes benne keresni.

Hivatalos utalás híján maradtunk ugyan, de szerencsére azért nem kell teljesen sötétben tapogatóznunk, mert kiszivárgott információk azért már akadnak. Az indiai rajttal vélhetően költséghatékony készülék(ek) leleplezésére számíthatunk. Ilyen lehet a Moto G. A negyedik Moto G a pletykák szerint egy meglehetősen nagy, 5,5 hüvelykes megjelenítővel kerülhet bevetésre, ami Full HD felbontással fog dolgozni. A készülékben egy nyolcmagos központi chip lapulhat 2 GB-nyi rendszermemóriával megfűszerezve, szóval a gépezet sebességére aligha lehet majd panaszt hallani. Továbbá a szóbeszéd szerint érkezhet egy „Plus” jelzővel illetett Moto G variáns is, ez egyebek mellett ujjlenyomat-olvasóval is fel lesz vértezve. Az új Motok az interneten felbukkant gyenge minőségű képek alapján fémből készült keretbe lehetnek foglalva, de ezt nem lehet biztosan kijelenteni, hiszen a cégek sokszor csak fémhatású műanyagokkal dolgoznak.

Felmerült ugyanakkor a Moto E érkezésének lehetősége is. Erről „Affinity” kódnéven láttunk korábban kiszivárgott információt. Az eszköz egy import dokumentumon bukkant fel, ahol mindössze annyi információ szerepelt a neve mellett, hogy 5 hüvelykes a megjelenítője, az ára pedig mindössze 80 dollár.

A Moto G és Moto E mellett pedig a napokban egy újabb Moto is felütötte a fejét, mely már az új Moto X lehet. Az XT1650 azonosítóval illetett okostelefon egy teljesítményteszten bukott le. Eszerint a szerkezet a Qualcomm Snapdragon 820 (MSM8996) központi chippel indulhat bevetésre, és 4 GB-nyi rendszermemória kísérheti útján. A megmérettetésnek alávetett XT1650 az Android 6.0 operációs rendszert futtatta a teszt során. Egyéb adatra nem derült fény a GeekBench révén, de az már a fentiekből is világosan kirajzolódik, hogy ez az okostelefon egy csúcsgép lesz. Hogy ennek a bemutatására sor kerülhet-e a május közepi eseményen, nem lehet tudni, de vélhetően nem. Itt sokkal inkább egy június 9-i időpontot valószínűsíthetünk, ugyanis a Lenovo vezérigazgatója korábban arra tett utalást, hogy ekkor egy fontos új Motorola mobil kerülhet a kamerák kereszttüzébe.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward