Nagyon úgy fest, hogy lassan csak a szervezők akarják az MWC-t megtartani

Sorra mondják le a gyártók a részvételüket, és döntenek inkább az online szerepvállalás mellett.

Nagyon úgy fest, hogy lassan csak a szervezők akarják az MWC-t megtartani

A barcelonai MWC lehetne az első olyan nagy nemzetközi esemény, amit újra személyes részvétel mellett hoznának össze, de egyelőre bizonytalan a sorsa. Most a Samsung jelentette be, hogy nem számol azzal, hogy ellátogasson Spanyolországba, és a dél-koreai alakulat már a sokadik a sorban.

A GSMA számára nagyon ismerős lehet a mostani helyzet. Tavaly ugyanis a szervezet akkor is szerette volna megtartani az eseményt, amikor már tisztán látszott, hogy annak katasztrofális következményei lennének. Akkor az utolsó pillanatban a szervezők lefújták a kiállítást, és elkezdtek az idei évre fókuszálni. De ahogy az elmúlt évben, úgy idén is nagyon rezeg a léc az MWC Barcelona esetében.

Galéria megnyitása

Bár a GSMA jó előre át is szervezte a naptárát, és megcserélte a Sanghajban tartandó Mobil Világkongresszust a spanyollal, hogy több ideje legyen a világnak rendezni a sorait. A szervezet számításai bejöttek, mostanra az emberek nagy számban be vannak oltva, és a cégek minden gond nélkül tudnának olyan munkavállalókat küldeni az MWC-re, akik már elvileg védettek. Továbbá a sajtó tagjai is meg tudnák oldani a kiutazást ugyanennek köszönhetően.

Ennek ellenére viszont a vállalatok úgy ítélik meg, hogy még mindig nem lehet arról beszélni, hogy a résztvevők teljesen biztonságban lehetnének. És az pedig abszolút érthető, hogy nem sokan vállalják be annak a kockázatát, hogy adott esetben akár elveszítsenek egy munkatársat, hiszen emberéletekbe kerülhet egy rossz döntés.

Galéria megnyitása

Június 28. és július 1. között lesz az MWC, és a Samsung már szinte biztos, hogy nem lesz ott a kiállítók között: a vállalat egy virtuális konferenciát fog tartani a Mobil Világkongresszus alkalmával. Azt nem lehet tudni egyelőre, hogy mit tervez bemutatni, de nem lenne meglepő, ha a hajtogatható okostelefonokat tartogatná erre. A Galaxy Z szériában elvileg legalább három modell jön idén, de ezek közül még egy sem futott be eddig.

A Samsung előtt már hasonló döntésről számolt be a Sony, valamint a Nokia is, és a hálózati eszközök bizniszének a frontján az Ericsson is hasonlóképpen döntött. Visszamondta a szereplését továbbá a Google is, de a British Telecom, a Facebook és az Oracle neve is említhető, és sajnos lehetne még sorolni tovább is. Szóval tényleg egyre nehezebb helyzetben vannak a szervezők.

Korábban a GSMA arról beszélt, hogy akár 50 ezer látógató is lehet majd az MWC Barcelona eseményen, most viszont nagyon úgy fest, hogy érdemesebb lehet elkezdeniük arra fókuszálni, hogy miként viszik majd a világhálóra a rendezvényt, ha le kell fújni az alacsony érdeklődés miatt. A kisebb cégeknek, startupoknak persze ez nagyon jó lehetőséget jelentene, de ha széthullik, akkor senkinek sem lenne kifizetődő az MWC megtartása.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap