Nagyon sokan kíváncsiak a Windows 10-re

A Windows Insider Program dübörög, a felhasználói visszajelzések pedig csak úgy özönlenek.

Nagyon sokan kíváncsiak a Windows 10-re

A Microsoft két héttel ezelőtt, amikor lerántotta a leplet következő generációs operációs rendszeréről, a Windows 10-ről, megígérte, hogy bevonja a felhasználókat a fejlesztésbe, azaz a szakemberek a Windows Insider Programom keretén belül szívesen fogadják majd a vállalkozó szellemű felhasználók visszajelzéseit. A Windows 10 Technical Preview névre keresztelt bemutató kiadása másnap elérhetővé is vált, így a kíváncsi felhasználók megrohanhatták a Microsoft szervereit, hogy elsők között nézhessék meg, mi minden változott a Windows 8.1 óta.

A Windows Insider Program rettentően népszerű lett, ugyanis a Windows 10 Technical Preview elérhetővé tétele óta több, mint 1 millióan iratkoztak fel rá. A felhasználói visszajelzések is szépen gyűlnek, ezekből eddig több, mint 200 000 landolt a Microsoftnál.

A Microsoft elmondása szerint a Windows 10 technikai bemutató kiadása 64%-ban önálló konfigurációkra került, a fennmaradó 36% pedig virtuális operációs rendszerként fut. A felhasználók 68 százaléka napi szinten több, mint hétféle alkalmazást futtat, 25 százalékuk pedig még 26-nál is több alkalmazást használ a tesztrendszeren. A felhasználói bázis 5 százaléka akár 68-féle appot is futtat a Windows 10 Technival Preview-n. Többségük sokkal inkább saját alkalmazásainak kompatibilitását próbálja tesztelni, nem az operációs rendszer hibáira vadászik, de akkor is elmondható, hogy sokan érdeklődnek a Windows 10 iránt.

A tesztelők egyébként több hasznos ötlettel is ellátták már a fejlesztőket. Sokan szeretnének szebb boot képernyőt látni, de olyanok is vannak, akik a File Explorert szeretnék fülekkel ellátni. Megint mások pedig arra vágynak, hogy le lehessen tiltani néhányat a tálcán található új gombok közül.

Az egyelőre nem tudható, hogy a felhasználói ötletek közül melyek kerülhetnek majd be a végleges Windows 10-be.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward