Nagyon olcsó a Windows 8.1 a 9- és 10,1 hüvelykes táblákra

A Microsoft jelentős árkedvezménnyel segíti az OEM partnereket az Android és iOS alapú mobileszközök elleni harcban.

Nagyon olcsó a Windows 8.1 a 9- és 10,1 hüvelykes táblákra

A Microsoft jó ideje próbálja agresszívan növelni a Windows operációs rendszer piaci részesedését az olcsó táblák szegmensében. A cég tavaly áprilisban például bejelentette, hogy minden olyan okostelefon és táblagép mellé, amely 250 dollárnál olcsóbb, ingyenesen jár az operációs rendszer, ha az adott termék 9 hüvelykesnél kisebb képátlójú érintőkijelzőt használ. A vállalat persze nem csak ezen a fronton, hanem egyéb területeken is megpróbálja helyzetbe hozni a windowsos eszközöket.

A ZDNet munkatársa, Mary Jo Foley a napokban arról rántotta le a leplet, hogyan alakul a Windows 8.1 árazása a különböző OEM-ek számára, ha 9- és 10,1 hüvelyk közötti képátlóval rendelkező táblához szeretnék megvásárolni a szoftvert. A jelek szerint ezeknél az eszközöknél is masszív kedvezményre lehetnek jogosultak a cégek, ami összességében javíthatja piaci versenyképességüket.

A Microsoft OEM Partner Centerből kiszivárgott adatok alapján a 9- és 10,1 hüvelyk közötti képátlóval rendelkező táblákhoz akár már 15 dollárért is vásárolhatnak Windows 8.1-et a Microsoft partnerei. Az operációs rendszer listaára ezeknél a termékeknél jelenleg 25 dollár, de konfigurációs kedvezmény keretén belül könnyedén lefaragható 10 dollár a végösszegből. A 9 hüvelykes táblák esetében 10 dolláros listaár van érvényben, de itt is érvényesíthető a 10 dolláros konfiguráció kedvezmény, így a végén ingyen lehet operációs rendszer a terméken.

A kép nagyítható!

Ezekhez a konfigurációkhoz egy speciális Windows 8.1-es kiadást, a Windows 8.1 with Bing névre keresztelt szoftvert adja a Microsoft, ami néhány apróbb változtatástól eltekintve egy teljes értékű Windows 8.1-es operációs rendszernek tekinthető. Ennél a változatnál alapértelmezetten be van állítva kezdőlapnak az MSN, az alapértelmezett keresőszolgáltatás pedig a Bing. A rendszer mellég jár egy évnyi Office 365 előfizetés is. A 9"- és 10,1" közötti táblákhoz a szoftvercsomag speciális, táblákra szabott kiadása érkezik, míg a 9 hüvelyknél kisebb érintőkijelzővel szerelt táblák a kis táblákra szabott szoftvercsomagot kapják meg. Az említett Office 365 változatok nem szerepelnek a verziók szolgáltatásai közötti gyors összehasonlítást segítő táblázatban, így nehéz átlátni, pontosan miben különböznek társaiktól. Alighanem arról lehet szó, hogy esetükben a felhasználói kezelőfelületet kifejezetten érintőkijelzőkre szabták.

Az említett kedvezmények a leírás szerint elsődlegesen táblákhoz vehetőek igénybe, de a megjegyzésben az is olvasható, hogy a termékekhez járhat billentyűzet is. Arról egyelőre nincs hír, hogy a 10,1 hüvelykesnél nagyobb képátlójú érintőkijelzővel szerelt táblákhoz jár-e valamiféle árkedvezmény. Utóbbiak versenyképességét persze kevésbé rontják az Android, illetve iOS alapú konfigurációk, így e területen talán kevésbé lehet igény árkedvezményre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward