Nagyon mozgalmas lesz a március és az április

Érkeznek a Radeon HD 7800-asok, jönnek az Ivy Bridge processzorok és a Kepler architektúra köré épülő következő generációs Nvidia videokártyák is.

Nagyon mozgalmas lesz a március és az április

Érkeznek a Radeon HD 7800-asok, jönnek az Ivy Bridge processzorok és a Kepler architektúra köré épülő következő generációs Nvidia videokártyák is.

A következő hónap folyamán a Radeon HD 7800-as család tagjai is megjelennek végre a piacon, amelyek kifejezetten azokat a felhasználókat veszik célba, akik jó ár/teljesítmény arányú videokártyákat keresnek. A Radeon HD 7850-es és Radeon HD 7870-es újdonságok a Pitcairn GPU köré épülnek, amely VLIW5-ös helyett immár GCN GPU architektúra köré épül, csak úgy, mint a Radeon HD 7900-as család tagjainál alkalmazott Tahiti GPU és a Radeon HD 7700-asokon található Cape Verde GPU. Sajnos az újdonságok várható specifikációival kapcsolatban egyelőre nem érkeztek hírek.

Április folyamán az Nvidia is belendül, aki Kepler architektúra köré épülő GPU-ival próbál majd szerencsét a piacon. A negyedik hónapban a hírek szerint megérkezik a felsőkategóriás GeForce GTX 690, a teljesítmény kategóriába szánt GeForce GTX 660 és a kereskedelem fő áramában helyet kapó GeForce GTX 640. Az újdonságok mind-mind 28 nm-es csíkszélességgel készülő Kepler GPU-t alkalmaznak, méghozzá sorrendben a GK110-es, GK104-es és a GK106-os megoldásokat.

Áprilisban az Intel is bemutatja legfrissebb processzorait, azaz a harmadik generációs Core i család tagjait, az Ivy Bridge egységeket. Ezekből a processzorokból eleinte – a tegnapi hírek szerint – csak kevés kerül forgalomba annak érdekében, hogy a Sandy Bridge processzorokból felhalmozott raktárkészletek kiürítésére legyen némi idő. Júniustól kezdve teljes gőzzel beindulhat az Ivy Bridge processzorok szállítása.

A pletykákat hivatalos forrásból egyelőre természetesen nem erősítették meg, így érdemes őket távolságtartóan, pusztán érdekességként kezelni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward