Nagyon gyors és nagyon drága a legújabb Acer Predator sorozatú monitor

0,4 ezredmásodperces GtG válaszidő, 240 Hz-es maximális képfrissítési ráta, G-Sync támogatás és Full HD felbontást – ezt kínálja a Predator XN253Q X

Nagyon gyors és nagyon drága a legújabb Acer Predator sorozatú monitor

A gamer monitorok piacán jól csengő névnek számít az Acer Predator sorozata, amely most egy új, igen gyors panellel felszerelt példánnyal bővült, hála a Predator XN253Q X modellnek, amely 24,5 hüvelykes képátlóval és 240 Hz-es képfrissítési rátával büszkélkedik. Az új monitor a Predator sorozatra jellemző formavilágot és dizájnelemeket viszi tovább, ám most nem ez a lényeg, hanem az, hogy az alapokat biztosító panel mindössze 0,4 ezredmásodperces GtG válaszidővel rendelkezik, ami igen-igen gyorsnak tűnik. Hogy a gyakorlatban mit tud az Acer újdonsága? Az első független tesztekből egészen biztosan kiderül, most azonban nézzük, mit is kapunk 499,99 dollárért, ugyanis ennyibe kerül a friss jövevény.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitásaA szupergyors válaszidő alapján már sejthető, hogy az alapokat egy TN+Film panel adja, ami 170 fokos vízszintes és 160 fokos függőleges betekintési szögekkel rendelkezik, felbontása pedig „’csak” Full HD. Kapunk viszont Nvidia G-Sync támogatást, ami a GeForce tulajdonosok számára mindenképpen jó hír lehet, plusz a szemeinket is védi a monitor, ugyanis villódzás-mentes háttérvilágítást, valamint csökkentett kékfény-kibocsátást alkalmaz, így egy hosszabbra nyúlt csata alkalmával sem fárasztja annyira szemeinket, mint egy normál, PWM háttérvilágítással rendelkező monitor.

A matt felületű panel a W-LED háttérvilágítással karöltve maximum 400 cd/m2 fényerősség elérésére képes, tipikus kontrasztaránya pedig 1000:1 értéket képvisel.

A 16,7 millió színárnyalat megjelenítésére képes 8-bites TN+Film panel csak 72%-ban képes lefedni az NTSC színteret, de ez a célszegmens szempontjából nem probléma, hiszen kifejezetten játékra készült a termék. A videó bemenetek között egy HDMI 1.4-es és egy DisplayPort 1.2-es csatlakozó sorakozik, de a 240 Hz-es maximális képfrissítési rátát csak utóbbin keresztül lehet elérni. Az újdonság kapott még négyportos USB 3.0-s hubot, valamint két darab két wattos beépített hangszórót is.

A gyári állvány a kijelző döntésére (-5/+25 fok), elforgatására (+/-20 fok), magasságának állítására, illetve pivot/portré módba forgatására egyaránt lehetőséget ad (0-115 mm), de igény esetén a VESA rögzítő furatokat is használhatjuk.

Galéria megnyitása

A 24,5 hüvelykes Predator XN253Q X rövidesen megjelenik kereskedelmi forgalomban, ára viszont elég borsos, hiszen 499,99 dollárért kérnek el az új gamer monitorért.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap