Nagyobb méretben is megérkezett a MediaPad M2

A Huawei komoly reményeket fűzhet az 10 colos táblagéphez a 8 hüvelykes MediaPad M2 sikerei után.

Nagyobb méretben is megérkezett a MediaPad M2

A Huawei a nagy sikerre való tekintettel elkészítette nagyobb méretben is a MediaPad M2 táblagépét. Az eredetileg nyolccolos méretben bemutatott készülék ezúttal egy 10 hüvelykes testvért kapott maga mellé. A készülék két kivitelben lesz elérhető, akik az ütősebb konfigurációra vágynak, azoknak már most eláruljuk, hogy az arany modellre vadásszanak.

A nagyméretű táblagép egy IPS technológiás 1920 x 1200 képpontot felsorakoztató panellel lett ellátva. A 10 colos MediaPad M2 mind a részletgazdagságát (226 PPI), mind pedig az egyéb jellemzőit figyelembe véve megfelelő minőséget fog produkálni, minden bizonnyal elégedettek lesznek vele a jövendőbeli vásárlók. Tablethez mérten a készülék remek kamararendszerrel lett megáldva. A Huawei az új MediaPad előlapjára egy 5 megapixeles kamerát pakolt, ami így nemcsak akkor fog jó szolgálatot tenni, ha egy videokonferenciát kell vele lefolytatni, hanem még az önarcképek készítésénél is lehet rá számítani. Az eszköz főkamerája pedig már 13 MPixeles fényképek készítésére alkalmas, mozgóképfelvételeknél pedig Full HD támogatásról tesz tanúbizonyságot. Örömünkre szolgál arról is beszámolni, hogy még LED-es villanóval is meg lett fűszerezve a táblagép, ami azért eléggé ritkaság számba megy. Az operációs rendszer szerepét az Emotion UI 3.1 kapta, ez az Android 5.1 Lollipopot rejti a színfalak mögött.

Az új táblagépben a tempófelelős egy Kirin 930 lesz, ami a HiSilicon terméke, tehát házon belül oldotta meg a központi chip kérdését a Huawei. Ez a lapka a big.LITTLE architektúrát alkalmazza, négy darab 1,5 GHz-es, és ugyanennyi 2 GHz-es Cortex-A53 (illetve A53e) processzormag tevékenykedik benne. A grafikus feladatok végrehajtásáért egy Mali-T628 a felelős. A MediaPad M2 10 rendszermemóriáját figyelembe véve kettő kivitellel kell számolni: az alapmodell 2 GB-os LPDDR3 egységgel van felvértezve, az arany pedig már 3 GB-tal kerül bevetésre. És ugyanez a helyzet a háttértárat górcső alá véve is, csak ilyen tekintetben már 16 vagy 64 GB-os változatok között lehet válogatnia az érdeklődőknek. Bővítési lehetőséggel mindegyik verzió szolgálni fog, szóval az nem jelent különösebb gondot, ha a tárkapacitása szűkösre fordul. A kapcsolati opciók tekintetében jól áll a szerkezet, ugyanis van benne 802.11 a/b/g/n/ac WLAN, Bluetooth 4.0 modul és GPS vevő, amely a GLONASS műholdakkal is együttműködik. További pozitívum, hogy készül belőle olyan modell is, amely a 4G LTE hálózati modemnek sincs híján, azzal már bárhol el lehet érni az internetet.

Nagyon jó lesz a hangzásvilága is a készüléknek, ugyanis nem kevesebb mint négy hangszóró helyezkedik el rajta. A dizájnját tekintve semmilyen különlegességet nem tartogat, egyedül az előlapján látható fizikai gomb ütheti meg a felhasználók szemét; nem véletlen ennek a jelenléte, a Huawei ujjlenyomat olvasót rejtett mögé, amellyel a biztonság és a kényelem összeköthető. A MediaPad M2 10 239,8 x 172,75 x 7,35 milliméteres vonalakkal rajzolható körül, a tömege pedig pontosan 500 gramm – ez utóbbi egy kicsit soknak érződik, főleg ahhoz képest, hogy a nyolchüvelykes testvére mindössze 310 g-ot nyomott. Az üzemideje jónak ígérkezik, ugyanis egy 6660 mAh-s kapacitású telepre bízták a tervezők. Itt a két eltérő szín a képességekre is kihatással van, az alapgép ezüst lett, az extrásabb pedig aranyba burkolózott. Az arany modell kapcsán még zárásul azt is el kell mondani, hogy ahhoz jár egy aktív érintőceruza, ami többféle módon is igyekszik majd megkönnyíteni a gép kezelését.

A Huawei MediaPad M2 10 alapjáraton 350 dollárba fog kerülni, az arany kivitelért pedig 420 dollárt kell majd leszurkolni, tehát 70 dollár a felára a kövérebb tárhelynek és memóriának, valamint persze a fent említett tollnak. Ha valaki még a 4G LTE támogatásra is igényt tart, további 50 dollár kifizetését követően tehet erre szert, a mobil hálózati modem mindkét modellnél elérhető extra. A megjelenés pontos dátuma nem ismert, csak annyit lehet tudni biztosan, hogy az Egyesült Államokban az első negyedévben fog feltűnni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward