Nagyobb kijelzővel is társítható lesz a Windows 10 Mobile

A Microsoft akár 9 hüvelykes táblagépeknél is bevethetővé teszi a Windows 10 Mobile variánst, a Windows 10 pedig lefelé nyit, jöhetnek a 7 colos gépek.

Nagyobb kijelzővel is társítható lesz a Windows 10 Mobile

A Microsoft a Windows 10 következő nagy frissítésénél, a Redstone-nál már lehetővé teszi azt, hogy az eddiginél nagyobb megjelenítővel ellátott ARM-os táblagépekre is telepíteni lehessen a mobilos Windows 10 kiadást. Az operációs rendszer követelmény nemcsak ilyen téren változott, a teljes értékű Windows 10 esetében is felfedezhetőek módosítások.

Mikor a redmondi alakulat lerántotta a leplet a Windows 10 Mobile-ról, kiderült, hogy ez a rendszer kizárólag 8 hüvelykes méretig lesz alkalmazható. Ezzel a Microsoft jól elszeparálta egymástól a Windows 10 Mobile-t és a hagyományos Windows 10-et, hiszen az utóbbinak pedig a 8 col volt a minimum. Ez persze egyáltalán nem véletlenül alakult így annak idején, a Microsoft szándékosan húzott vastag választó vonalat, éppen ezért érdekes, hogy most mégis enged a korábban szorosabbra húzott „pórázon” a vállalat. A következő átfogó frissítéstől kezdve a Windows 10-et újra lehet használni akár 7 hüvelykes táblagépeknél (vagy netbookoknál) is, a Windows 10 Mobile-nál pedig a tervezők felmehetnek egészen a 9 colos modellekig. Így a táblagépek terén egy jelentősebb átfedés keletkezik majd, aminek a felhasználók csak örülhetnek, hiszen színesebb lesz a választék.

Alcatel Pixi 3 – 8 hüvelyken a Windows 10 Mobile

Ahogy arra a bevezetőben utaltunk, az asztali Windows 10 változat esetében sem maradt érintetlen a hardveres követelmény, és nemcsak az imént tárgyalt kijelző méretre kell itt asszociálni. A MSPoweruser szaklap jelentése szerint a Redstone, vagy másképpen az „Évfordulós frissítés” (Anniversary Update) esetében már nem 1 GB rendszermemória lesz az előírt minimum, hanem a duplájára, 2 GB-ra növekszik ez az érték. A háttértár esetében a 32 bites Windows 10 16 GB-os megkötésben részesül, a 64 bites kiadásnak pedig már legalább 20 GB-tal szolgáló adattároló kell, szóval ez a változat jobb híján a 32 GB-os készülékeken jelenhet meg (de ez egyébként korábban is így volt, szóval a 32 bitesnél történt csak valódi változás).

Végül még a Windows 10 Mobile-hoz visszakanyarodva, a kameránál is be kell számolnunk némi újdonságról – bár ezek nem hardveres, hanem már szoftveres előírások. Az eddigiekhez képest már egy friss képarány is terítékre fog kerülni. A felhasználók a Redstone érkezése után már készíthetnek majd 1:1-hez, vagyis négyzetes fényképeket is, ha éppen ilyet szeretnének. Továbbá a vakunál is történt egy kicsi, de jelentőségteljes változás, ami azokat fogja érinteni, akik automata módban szoktak fotózni vagy videózni. Eddig a vakut itt még lehetett szabályozni, csak ajánlott volt a használata, mostantól viszont elő van írva, hogy az auto módban mindig van automatikus segédfény támogatás is.

A szóban forgó Redstone frissítés érkezésére már régóta számítanak az érdeklődők. A nagy volumenű frissítés az előzetes tervek szerint idén júniusban kerülhet bevetésre, nagyjából egy évvel a Windows 10 rajtját követően, innen ered a fent említett Anniversary Update, vagyis Évfordulós frissítés név.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward