MySpace szülői korlátozással

MySpace szülői korlátozással

A MySpace egy tavaly meginterjúvolt konzervatív szerző szerint egy "pornó-lelőhely". Államügyészek egy csoportja a gyerekekre nézve nagy fenyegetésnek tartja. És persze rendszeresen folynak bírósági eljárások is az oldal ellen.

A tervek szerint a szülők letölthetik majd az ún. "Zephyr" elnevezésű programot, ám a  The Wall Street Journal szerint ezt a rendszert sokan erősen kritizálják.

A Zephyr  lehetővé teszi, hogy telepítője hozzáférhessen a MySpace összes felhasználójának listájához, akik arról az adott computerről jelentkeztek be az oldalra. Csak korlátozott adatokat mutat róluk, így felhasználónevüket, címüket és életkorukat, aminek segítségével a szülők láthatják, kinek is állítják magukat gyerekeik. A személyes üzenetekhez azonban nem enged hozzáférést.

Ez így elég gyenge eredmény ahhoz képest, amit az államügyészek szerettek volna kicsikarni a MySpace-től. Blumenthal szeretné elérni, hogy a szülők segítségével igazolni lehessen a 18 éven aluli felhasználók életkorát. Egyúttal felszólította az oldal üzemeltetőit, hogy ne fogadjanak el regisztrációt 16 éven aluli gyerekektől.

Egyelőre a MySpace úgy döntött, egyik kérést sem teljesíti. Blumenthal, Connecticut ügyésze elmondta, hogy amennyiben a MySpace folytatja a jelenlegi gyakorlatot, az esetben ő és többi ügyész társa jogi lépésekhez folyamodik majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward