MWC: Windows Phone és Android rendszerű mobilok az Acertől

Az Acer androidos trióval, és egy belépőszintű Windows Phone-nal érkezett az MWC-re.

MWC: Windows Phone és Android rendszerű mobilok az Acertől

Az Acer négy új okostelefonnal készült az idei MWC-re, ezek közül három igazán alacsony áron lesz megvásárolható, de valójában még a széria legdrágább tagja is az elérhető árú készülékek sorát fogja gyarapítani. Az újdonságok közül három Androidot futtat, egy viszont a Windows Phone mellett tette le a voksát.

Acer Liquid Jade Z

Lássuk először az androidos szerkezeteket, azok közül is a „legnívósabbat”, a Liquid Jade Z modellt. Ez a telefon szemlátomást is egy egészen jól sikerült darab lett. Az előlapját egy 5 hüvelykes kijelző uralja, ami 720p-s felbontást és IPS technológiát használ, így kellően jó képminőséggel fog szolgálni. Ráadásul a mérnökök a Zero Air Gap eljárással illesztették egymáshoz a panelt és a Gorilla Glass 3 (!) védőüveget, így egyáltalán nincs légrés, ami szintén befolyásolja a képminőséget. A készüléken már az Android 5.0 rendszer fut, és bizony nem indokolatlanul nyúlt ehhez az Acer. A háttérben egy négymagos MediaTek MT6732 tevékenykedik, amely már a 64 bites Cotex-A53 magokra épül. A rendszermemória 1 GB-os méretet öltött, a tárhely pedig 8 GB-os, és ha ez utóbbi kevésnek bizonyulna, microSD-vel pillanatok alatt lehet bővíteni.

A kapcsolati képességeit illetően kiemelték a bemutató során, hogy ez már 4G LTE modemmel van ellátva, így villámgyorsan érheti el az internetet akár menet közben is. Kamerák terén is jó a helyzet, hiszen a főkamerájával akár 13 megapixeles képek is készíthetőek, és az előlapi egysége is 5 MPixeles, amivel már vidáman lehet önarcképeket is csinálni, és persze a videóhívásokkal sem lesz gondban. A hátoldalán még LED-es villanó is van, így aztán rosszabb fényviszonyok mellett is munkára lehet majd fogni. Eléggé kecses is a szerkezet, hiszen mindössze 110 gramm a tömege, és csak 7,9 milliméterre emelkedik ki a síkból. Sajnos az akkumulátor esetében ez egy kicsit vissza is üt, mivel csak egy 2300 mAh-s egység gondoskodik a tápellátásról, de a kategóriájában elvárható szintet remélhetőleg hozni fogja a vele a készülék.

Az Acer Liquid Jade Z még márciusban a boltokba kerül, és 200 euróba fog kerülni.

Acer Liquid Z220 és Z520

Acer Liquid Z220

A Jade Z mellett a kamerák kereszttüzébe került a Z220 és a Z520 is. Mindkét okostelefon a Qualcomm központi chipjeit használja, de a teljesítményükben azért érzékelhető eltérés mutatkozik majd. A Z520 egy Snapdragon 400 szériás, négymagos, 1,2 GHz-es órajelen üzemelő lapkát vonultat fel, míg a Z220 esetében be kell érni egy Snapdragon 200-as megoldással, aminél már feleannyi mag munkálkodik egy gyengébb IGP mellett. Mindkét gépnek 1 GB-nyi RAM, valamint 8 GB tárhely került a burkolata alá. A háttértár kapacitása sajnos itt is elég karcsú, így jól jön majd, hogy kezelik a microSD kártyákat, tehát van lehetőség a bővítésükre. További hasonlóság az is az olcsó Liquidek esetében, hogy már ezeken is bizonyítási lehetőséghez jutott az Android 5.0 Lollipop operációs rendszer.

Acer Liquid Z520

A Liquid Z220 azoknak lehet majd igazán vonzó alternatíva, akik ténylegesen egy maroktelefonra vágynak, ezt ugyanis egy 4 hüvelykes megjelenítővel látták el. A felhasznált panel TN+Film technológiát alkalmaz, a felbontása pedig WVGA, ami ekkora méretben megszokottnak számít. Ezzel szemben a Z520 már egy tekintélyt parancsoló, 5 colos kijelzővel rendelkezik, ám ehhez is csak 800 x 480-as felbontás társul, így ez már eléggé pixeles végeredményt fog szállítani, és az sem segít rajta, hogy ez is TN+Filmes megoldás. A Z220 csak egy 5, a Z520 viszont már egy 8 megapixeles főkamerának ad otthont. LED-es villanóval mindkettőt ellátták, így rosszabb fényviszonyok mellett egyik eszköz sem hagyja majd cserben a tulajdonosát.

Ez a két telefon legkésőbb áprilistól megvásárolható lesz. Értelemszerűen a Z220 lesz olcsóbb, ez 90 eurót fog kóstálni, a Z520 pedig már 110 eurós áron kelleti majd magát.

Acer Liquid M220

Végezetül lássuk a Windows Phone 8.1 operációs rendszert futtató Liquid M220-at. Ez az okostelefon is a belépőszintet fogja célba venni, és ahogy elnézzük a specifikációját, a közvetlen vetélytársa a Lumia 435 lehet, bár helyenként azt is alulmúlja. A Liquid M220 is 4 hüvelykes megjelenítővel lett ellátva, mint a Liquid Z220, és a felbontása is az androidos társához hasonlóan 800 x 480 képpontos. A sebességfelelős egy Snapdragon 200 besorolású chip, ami mindössze két 1,2 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A7 magot vonultat fel a rendkívül szerény Adreno 302 grafikus feldolgozó egység mellett. Sajnos itt be kell érni 512 MB-nyi memóriával, míg a Microsoft a Lumia 435 esetében 1 GB-ot használt fel. A háttértár is csak feleakkora, mint az ellenfelének, tehát 4 GB beosztását kellene megoldania a felhasználóknak, de sokan valószínűleg inkább a microSD-s bővítési lehetőség mellett fognak dönteni.

Öröm az ürömben, hogy legalább a kamerarendszere jobbára rendben van. Az előlapjára egy 2 megapixeles egység került, ami ha nem is szelfizésre lett kitalálva, már arra a célra is alkalmas, a hátlapján pedig már egy 5 MPixeles egység díszeleg egy LED-es villanó kíséretében. Továbbá az is előnyt jelenthet a neve mellett, hogy két SIM kezelésére készítették fel a tervezők. A finoman textúrázott hátlappal ellátott eszköz fekete és fehér színben lesz megvásárolható. Az energiaellátásáról egy 1300 mAh-s egység hivatott gondoskodni, ami gyenge üzemidőt vetít előre, de ez éppenséggel nem meglepő egy belépő mobil esetében.

Az Acer Liquid M220 az EMEA régióban kerül majd forgalomba, tehát európai országokban is feltűnik majd. A tudásának megfelelően az ára mindössze 80 euróról indul, és áprilistól lehet majd megvásárolni.

Galéria megnyitása grid_on

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward