MWC: Új táblagéppel és okostelefonnal rukkolt elő a Huawei

A MediaPad X2 egy kompakt, de nagyon erős táblagép lett, az Y635 pedig egy alsó-középkategóriás mobil képében tetszeleg.

MWC: Új táblagéppel és okostelefonnal rukkolt elő a Huawei

A Huawei ezúttal szerény volt, és mindössze egy-egy okostelefont és táblagépet mutatott be az MWC-n. A készülékek közül a MediaPad X2 ígérkezik érdekesebbnek, de mivel az Y635 okostelefon meg egy megfizethetőbb megoldás lett LTE-vel, valószínűleg az is megtalálja majd a közönségét.

Huawei MediaPad X2

A Huawei a MediaPad termékcsalád esetében eddig nem igazán hibázott, és most is egy ütős eszközről beszélhetünk. A MediaPad X2 egy olyan táblagép lett, mely kellően kompakt ahhoz, hogy a mindennapok során kellemes társa legyen a sokat utazó felhasználóknak, emellett pedig szinte minden megvan benne, amit csak egy tabletnél el lehet képzelni. A készüléket egy 16:10-es képaranyú, 7 colos megjelenítővel látták el, ami LTPS technológiával és 1920 x 1200 képpontos felbontással dolgozik. Igazán jó képminőségre van tehát kilátás minden tekintetben. A bekapcsolást követően az eszközön az Andoid 5.0 rajzolódik majd ki, ez szintén nagyszerű hír. A Lollipop a Huawei saját felületét, az Emotion UI-t öltötte magára. A kamerarendszere két tagból áll, és mindkét egység igazán jó minőségűnek ígérkezik a paramétereik alapján. A fémgyűrűbe ültetett főkamera 13 megapixeles képek készítésére biztosít lehetőséget, a LED-es villanó meglétének köszönhetően pedig még rosszabb fényviszonyoknál is munkára fogható majd. Az előlapra került megoldás meg 5 MPixeles szelfik alkotására lesz alkalmas. És, ami még fontos, hogy a MediaPad X2 mindkét kamerájával Full HD videófelvételeket lehet csinálni, így a videóhívások is a kiváló minőségben bonyolíthatóak majd.

A masinát egy Kirin 930 lapka fogja mozgásba lendíteni. A chip a big.LITTLE architektúrát használja fel annak érdekében, hogy az energiahatékony Cortex-A53, és a teljesítményért felelős Cortex-A57 processzormagok kvartettje tökéletesen együtt tudjon működni. A chip 1,5 és 2 GHz-es órajeleken működik, a grafikus feladatokért pedig egy Mali-628 MP4 felel benne. További érdekesség a Kirin 930 kapcsán, hogy ez elvileg már 16 nm-es gyártási eljárással készül, így a fogyasztása minden körülmények között jó lesz. Két változatban jön a MediaPad X2, az alapgépet 2 GB-nyi rendszermemóriával és 16 GB-os háttértárral látták el a mérnökök, a másik meg már 32 GB-nyi tárkapacitással fog szolgálni, plusz 3 GB-osra növekedett rendszermemóriával. Az új táblagép bárhol villámgyors internetezési lehetőséget fog biztosítani, ugyanis 4G LTE modem is akad a kelléktárában. A MediaPad X2 tehát befogad SIM kártyát is, ráadásul, mint kiderült, opcionálisan akár két hálózati kártyát is képes kezelni egyidejűleg. A Huawei újdonságának ébrentartásáról egy 5000 mAh-s akkumulátor hivatott gondoskodni, ami bizony elég izmos társ egy ekkora tábla esetében, így igazán jó üzemidőre lehet számítani tőle.

Huawei Y635

Most pedig vegyük közelebbről szemügyre a Huawei új okostelefonját, amely már a legfrissebb trendnek megfelelően egy olyan elérhető árú megoldás lett, ami 4G LTE modemmel is el van látva. Szóval, ha maga a termék nem is, a mobilinternet sávszélessége biztosan lenyűgöző lehet. Az Y635 azonosítóval illetett készülék egy 5 hüvelykes panellel lett felvértezve, ami sajnos mindössze 196 PPI-s pixelsűrűséggel „büszkélkedhet”. Ez a nagyon alacsony, mindössze 854 x 480 képpontos (FWVGA) felbontás számlájára írható. Két kamera van a mobil fedélzetén, de sajnos arra egyelőre nem derült fény, hogy a videóhívások felelőse milyen képességekkel rendelkezik. A főkamera 5 megapixeles állóképek rögzítésére lesz alkalmas, és akár rossz fényviszonyok között is képes lesz ellátni a feladatát, ugyanis egy LED-es segédfény társaságát élvezi. A tablet már a legfrissebb Androiddal karöltve került a kamerák kereszttüzébe, a telefonnál viszont be kell érni az Andorid 4.4.4 KitKat operációs rendszerrel. Némileg vigasztaló, hogy ezúttal is jelen van az Emotion UI felhasználói felület, ami számos előre telepített alkalmazással, szolgáltatással és egyéb tartalommal rendelkezik.

Az Y635-ben a Huawei egy alacsony fogyasztású, de már éppen megfelelő teljesítménnyel rendelkező chipnek szavazott bizalmat. A lapka pontos típusát ugyan nem hozták nyilvánosságra, ám a jellemzői alapján feltehetőleg egy Qualcomm chip áll a dolgok hátterében. A szóban forgó lapka négymagos és 1,2 GHz-es órajelen üzemel. A rendszer számára 1 GB-nyi memóriát osztottak ki a tervezők, ami az átlag felhasználóknak már jobbára elegendő, akik viszont rutinos applikációzsonglőrök, hamar megtalálhatják a határait. Háttértár tekintetében mindössze 4 GB-tal kell beérnie a tulajdonosoknak, ez pedig szinte semmire sem lesz elég, így jó hír, hogy van lehetőség a bővítésére microSD kártya közbeiktatásával. A telefon kapcsolati képességei egészen jónak ígérkeznek, hiszen az LTE mellett minden megvan benne, ami egy átlagos mobilnál kellhet, és még egy FM rádiót is csempészett bele a Huawei. A tervezők sajnos csak egy 2000 mAh-s telepre bízták az okostelefont, ez bizony nem sok jót vetít előre. Ekkora méret mellett energiahatékony belbecs ide vagy oda, nem lehet megfelelő üzemidőt nyújtani egy ilyen akkumulátorral.

A Huawei MediaPad X2 és az Y635 megjelenésének időpontjáról mostanáig nem esett szó, és azt sem lehet még tudni, hogy milyen összegek szerepelnek majd a készülékek árcímkéin. Az Y635 valószínűleg sokaknak elérhető lesz, a MediaPad X2 esetében viszont nem érdemes kedvező árra számítani, hiszen az lényegében egy abszolút felsőkategóriás konfiguráció.

Galéria megnyitása grid_on

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward