MWC: Leleplezték az ASUS Transformer Pad Infinity-t

Az Asus kétségtelenül kezébe vette a táblagépek vezető pozícióját, és ezzel együtt a trendek diktálását, és szemmel láthatóan nem is szeretné ezt egyhamar elveszíteni, így sorban leplezi le a Transformer család újabbnál újabb készülékeit, ezúttal a csúcskategóriában történik váltás.

MWC: Leleplezték az ASUS Transformer Pad Infinity-t

Az Asus kétségtelenül kezébe vette a táblagépek vezető pozícióját, és ezzel együtt a trendek diktálását, és szemmel láthatóan nem is szeretné ezt egyhamar elveszíteni, így sorban leplezi le a Transformer család újabbnál újabb készülékeit, ezúttal a csúcskategóriában történik váltás.

Az Eee Pad Transformer termékcsalád két új taggal bővült az MWC-n, a vonal kisebbik tagját már korábban volt szerencsénk bemutatni, mivel a specifikációi kiszivárogtak a gyártótól. Ezzel kapcsolatban mindössze annyi újat lehet tudni, hogy a TF300T alap modelljének ajánlott fogyasztói ára 130 ezer forint lesz, a dokkolóért pedig 30 ezer forint felárat kell fizetni, a 3G-s kivitel 160 ezer, míg a legfelszereltebb 4G-s változat 180 ezer forintba fog kerülni.

A Prime utódja viszont eddig ismeretlen volt: az Infinity névre hallgató készülék részben teljesen új alapokra helyezi majd a csúcskategóriás táblagépet. Hogy ez pontosan mit is jelent? Természetesen egy új SoC bevetését, de csak a 4G LTE kapcsolódási képességgel rendelkező eszközök esetében, mivel a csak WLAN támogatással rendelkező vonalat is megtartják, és itt továbbra is az Nvidia Tegra 3 lapkáját fogják használni. A kisebbik kivitel Tegra 3 lapkája minden eddiginél erősebb lesz az Infinityben, 1,6 GHz-re lesz felpörgetve a négy darab Cortex-A9 mag, de a 4-PLUS-1 elrendezésnek és a fejlett energiagazdálkodásnak hála ezt az üzemidőn nem érzi majd meg a felhasználó. A 4G LTE variáns feltehetően a vonzóbb teljesítmény és ár, valamint a könnyebb kivitelezés miatt a Qualcomm legújabb lapkakészletét, a 28 nm-es MSM8960-at használja majd fel, amiben gyárilag van jelen az LTE modem. Ez a lapkakészlet már a Cortex-A9 alapjaiból továbbfejlesztett Krait fantázianevű magokat használja majd, szám szerint kettőt találunk belőle a chipben, ezek órajele pedig vélhetően 1,7 GHz lesz. Mindkét gép 1GB memóriát kap majd, a tárhely mérete pedig lehet 16, 32, vagy 64GB.

Az Infinity kijelzője is fel lesz javítva, a nagyfényerejű 10,1 colos SuperIPS+ panel 1920 x 1200 pixeles felbontással operál, ami az eddigi megoldáshoz képest jóval élesebb képet eredményez majd. Az akkumulátor kapacitása is egy kisebb növekedésen esett át, 22 Wh helyett már 25 Wh-s teljesítményre lesz képes, ami az MSM8960-nal karöltve egész biztos, hogy hosszabb üzemidőt eredményezhet majd, mint amire a Prime képes volt.

A sok változás ellenére a gyártó által közzétett specifikációk szerint az eszköz súlya egyetlen grammot sem változott, marad 586 grammos, pedig a készülék vastagabb is lett, de csak 0,2 milliméterrel. A készülék már az Ice Cream Sandwich-csel kerül majd forgalomba. A megjelenés időpontja még egyelőre nem tisztázott, de az árakat már tudhatjuk, az alap kivitel a Tegra 3 lapkával 195 ezer forint lesz, a dokkoló felára 35 ezer, míg a 3G-s variáns 230, az LTE-s pedig 245 ezer forint lesz várhatóan.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward