MWC: Asus Padfone - egy különös koncepció

Az Asus talán legérdekesebb újdonsága az MWC-n a táblagépbe ágyazható okostelefon. A terveket már jóval korábban bemutatták, de a végleges formáját csak most nyerte el a konstrukció. A Padfone lényegében egy okostelefon lesz, ami mellé megvásárolható egy táblagép váz.

MWC: Asus Padfone - egy különös koncepció

Az Asus talán legérdekesebb újdonsága az MWC-n a táblagépbe ágyazható okostelefon. A terveket már jóval korábban bemutatták, de a végleges formáját csak most nyerte el a konstrukció. A Padfone lényegében egy okostelefon lesz, ami mellé megvásárolható egy táblagép váz.

A Padfone a legmodernebb alapokra épül, a készülék Super AMOLED kijelzője qHD (960 x 540) felbontással és 4,3 colos képátlóval rendelkezik majd, a megjelenítő felett egy VGA kamera van, melyet videóhívások alkalmával érdemes használatba venni, mivel fotózásra a hátlapon találunk egy 8 megapixeles f/2.2 aperturás egységet, ami mellett egy LED villanó is helyet kapott. Az eszköz a Qualcomm egyik legújabb lapkája köré épül majd, ami nem más, mint az MSM8260A. Ez egy Adreno 225 grafikus processzort és két darab Krait magot tartalmaz, ami teljesítményben a készülő Cortex-A15 vetélytársa lesz. A fedélzeten találunk még 1 GB rendszermemóriát, 16, 32, vagy 64 GB eMMC háttértárat, HSDPA+ modemet, Bluetooth 4.0 modult és WLAN-t is. A 128 x 65,4 x 9,2 milliméteres és 129 grammos okostelefon a legújabb Android rendszerrel, az Ice Cream Sandwich-csel érkezik majd, a készülék ébrentartásáról pedig egy 1520 mAh-es akkumulátor gondoskodik.

Az egyszerű telefon a Padfone Station hozzáadásával válik majd igazán érdekessé, ez lényegében egy táblagép, ami önmagában nem képes semmire, viszont a lapkakészleten kívül szinte minden megtalálható benne. A Station 10,1 hüvelykes 1280 x 800 pixeles felbontású kijelzőt kapott, saját kamerával is rendelkezik, de csak az előlapon, ennek a felbontása 1,3 megapixel, de képes lesz használni a Padfone-ba épített 8 megapixeles hátlapi kamerát is. Önálló teleppel is fel lesz szerelve, ami 24,4 Wh-s teljesítménnyel bír, természetesen a dokkolást követően mindkét készülék akkumulátorát kihasználja majd. A Padfone Station 273 x 176,9 x 13,6 milliméteres és 724 grammos lesz, bár ez utóbbiról nem közölték, hogy a telefonnal vagy nélküle értendő-e, de feltehetően már a 129 grammos telefont is beleszámolták.

A Station mellé az Asus mérnökei kifejlesztettek egy furcsa tollat is, ami a bejövő hívások kezelésére lesz alkalmas, és egy Bluetooth headsethez hasonlóan működik majd. Valamint az Eee Pad Transformersekhez hasonlóan ez is kap majd egy dokkolható billentyűzetet is, amivel már egy komplett laptopot varázsolhatunk az androidos okostelefonunkból, és az üzemidőt is tovább növelhetjük ezzel. A megjelenéssel kapcsolatban egyelőre semmit nem közöltek, és a telefonnak, valamint kiegészítőinek árait sem ismertették; annyi biztos, hogy külön-külön és egyben is megvásárolható lesz minden.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward