MWC 2013: Stylistic S01 - az időseknek szánt okostelefon

A Fujitsu legújabb mobilja a grafikusan kialakított kezelőfelületet egészen érdekes módon használja ki.

MWC 2013: Stylistic S01 - az időseknek szánt okostelefon

Az idősebb emberek - általánosságban - inkább tartózkodni szeretnének a modern technológiák használatától, de a Fujitsu változtatna ezen. A Stylistic S01 kapott vészhívó gombot, beállítható, hogy a hangok mely frekvenciasávban legyenek kiemelve és az Android 4.0 sem éppen az átlagos megjelenésével fog hódítani.

Az Ice Cream Sandwich két kiemelendő átalakításon esett át. A legfontosabb és egyben leginkább szembetűnő a grafikus felhasználói felületet ért változások. Minden virtuális billentyű jól látható méretet öltött és eltérő, élénk színekkel lett megjelölve. Még az állapotsávra is gondoltak a fejlesztéskor, így ez is többször vastagabb, mint a megszokott. Ráadásul az erős, határozott nyomásokhoz lett optimalizálva. Továbbá kiemelendő a véletlen alkalmazásindítások megelőzésére létrehozott megerősítési rendszer. A fiatalabb felhasználóknak a folyamatosan kérdésekkel bombázó okostelefon maga a rémálom, de a nagyinak ez megnyugvást adhat, így sokkal bátrabban kezelhető lesz számára.

A vízzel és porral szemben védett készülék 4 hüvelykes, WVGA (800 x 480) felbontású megjelenítővel felvértezve kerül forgalomba. A kijelző felett egy VGA kamerát köszönthetünk, ami a videóhívások zökkenőmentes bonyolítását teszi lehetővé, ha pedig egy kedves pillanatot szeretnénk megörökíteni, a hátlapi 8 megapixeles egység kerül főszerepbe. A borítás alatt az 1,4 GHz-es Qualcomm MSM8255T mellé 1 GB-nyi rendszermemória került, így a sebességre biztos nem panaszkodnak majd a nagyszülők. Az 1800 mAh-s kapacitású teleppel szerelt eszköz a HSDPA modem mellett Bluetooth modult, GPS vevőt és Wi-Fi-t is rejt.

A Fujitsu Stylistic S01 Európában kerül forgalomba, ami egészen ritka dolog a gyártó felhozatalát tekintve. Elsőként a francia Orange hálózatában fog feltűnni valamikor júniusban, az ára egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward