MWC 2013: Megújuló sikersorozat az LG-től

Az LG az MWC-re hozott masinák javát már napokkal a show előtt bemutatta, ide már csak az Optimus L II széria jött ismeretlenül.

MWC 2013: Megújuló sikersorozat az LG-től

Az LG rengeteg új telefonnal érkezett Barcelonába, ugyanis nemcsak új csúcsmodell, és a friss F-széria debütált itt nagyközönség előtt, hanem az L-Style vonal is vérfrissítésen esett át. Egyedül az Optimus L9 marad egyelőre utód nélkül, az Optimus L3, az L5 és az L7 leváltásra kerülhet.

Az új készülékek nemes egyszerűséggel egy római kettessel lesznek megbélyegezve, de a külső jegyeik is el fogják árulni, hogy bizony újdonságokról van szó. A kifinomult és egyedi szögletes sarkakat eltüntették, így az összes Optimus L II sokkal "átlagosabb" megjelenésű lett. Az Android 4.1-et futtató Optimus L3 II kijelzője maradt a régi méretben (3,2 col) és a QVGA felbontás is változatlan, de immár IPS technológiát használ. A pixelsűrűség így ugyan alacsony marad, de összességében minőségibb panelt kapunk.

A belbecs is felújításon esett át, a központi chip már 1 GHz-es órajelen fog dolgozni a korábbi 800 MHz helyett. Egészen pontosan egy Qualcomm MSM7225AB-t üdvözölhetünk, így komolyabb architekturális változás nem lesz. A rendszermemória 512 MB-os, a tárhely pedig 1 GB-ról 4 GB-ra nő majd, így már microSD használata nélkül is ellehetünk. A 115 grammosra hízott okostelefon ezeken túl a régi kamerát is dobta, és a 3,15 megapixeles egység helyére egy 5 MPixeles került. A telep kapacitása 1540 mAh-s lesz.

A hármas középső tagja, az Optimus L5 II már egészen komoly teljesítménynövekedésen fog átesni. Itt a Qualcomm Cortex-A5 magos, 800 MHz-es órajelű chipjét egy MediaTek MT6575 váltja fel. Ebben a chipben egy Cortex-A9 processzormag dolgozik 1 GHz-es frekvencián, egy 128 bites PowerVR SGX531 grafikus egységgel karöltve. A bekapcsolást követően az Android 4.1.2 köszönt minket (akárcsak az Optimus L7 II-nél) a változatlanul 4 hüvelykes kijelzőn, ám nem úgy, mint az L3 II-nál, itt már a felbontás nagyobb lesz; a HVGA (480x320) helyét WVGA (800x480) veszi át.

A memóriák mérete hasonlóan alakul, mint a belépő variánsnál, a rendszernek 512 MB-tal kell beérnie, számunkra pedig 4 GB-ot épített be az LG. A microSD kártya hely persze megsegíthet minket, ha fogyni kezd a tárhelyünk. A fekete és fehér árnyalatokban választható L5 II LED villanós, 5 megás kamerával van felvértezve. A hálózati képességei teljesen átlagosak, GPS vevőt, Bluetooth modult, Wi-Fi-t és 3G modemet kapunk. Az üzemidő is jónak ígérkezik, hiszen 1700 mAh-s akkuval lesz felvértezve.

Végül az átszabott gépek közül a legerősebb az L7 II, ami immáron kétmagossá avanzsált. Az LG a Snapdragon S4 alsóházából vette kölcsön az MSM8225-öt, mely két 1 GHz-es órajelű Cortex-A5 magot egyesít egy Adreno 203 IGP-vel egy tokban. A gépnek 768 MB-nyi memóriával kell majd gazdálkodnia, a tárterület pedig microSD-vel bővíthető és 4 GB-os alapjáraton.

A 9,7 milliméter vastag gép megjelenítője IPS technológiát használ, 4,3 colos és WVGA felbontású lesz. Továbbá kapott egy VGA előlapi és 8 megapixeles, LED villanós főkamerát is, így ha fotózásra kerül a sor, akkor sem marad szégyenben. Az LG mindezt egy meglehetősen erős, 2460 mAh-s akkumulátorra bízta, így nem kizárt, hogy átlagos használat mellett 3-4 napos üzemidő elérése sem lehetetlen.

Mindezek mellett az új trió dupla SIM foglalattal is forgalomba kerül. Az Optimus L7 II került először a boltokba Oroszországban, a többiekre még várni kell. Az MWC-n kiemelt szerephez jutó eszközök sajnos drágábbak lesznek, mint az elődeik. Konkrét árat csak az Optimus L7 II kapott, ez 260 euróba fáj, míg az L7-ért 180 eurót kérnek. Az LG reményei szerint a népszerűségük a vérfrissítést követően sem fog alábbhagyni, és szállítják a 20 milliós rekordot a szériának idén.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward