MWC 2013: HP tablet 200 dollár alatt

A HP bemutatta az első androidos táblagépét, ami azonnal agresszív árazással fut neki az egyre telítettebb piacnak.

MWC 2013: HP tablet 200 dollár alatt

A HP, ahogy az várható volt, a Mobile World Congress alkalmával leleplezte az Androiddal felvértezett gépezetét, a HP Slate 7-et. A Slate 7 tulajdonságaiban nem sok extrát találunk, de a szoftveres oldalon tetten érhető majd a HP fejlesztőinek keze nyoma.

Az agresszív árazás sajnos ebben az esetben nem teljesen olyan, mint pl. a Nexus 7-nél, itt a specifikáció is tükrözi némileg a spórolást, de egyáltalán nem rossz a helyzet. A bekapcsolást követően egy FFS+ technológiát használó, 7 hüvelykes, 1024 x 600-as felbontású megjelenítőn rajzolódik ki a Jelly Bean (Android 4.1) oprendszer. Az FFS+ viszonylag ritka vendég, ez az IPS-hez hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, a színhűsége rendben van, a fényereje kiemelkedő és a kontrasztja is jó. A táblagép két kamerája VGA és 3 megapixeles fotók készítését teszi lehetővé.

A Slate 7 lelke egy kétmagos, feltehetően RockChip lapka, mely 1,6 GHz-es frekvencián munkálkodó ARM Cortex-A9 processzormagokkal rendelkezik. Emellett nekünk 8 GB-nyi tárhellyel kell gazdálkodnunk, míg az eszköznek 1 GB-os memória jutott. A háttértár microSD kártyával tovább bővíthető, így nem kell tartani a helyhiánytól. A kapcsolati lehetőségek között felfedezhetünk Wi-Fi-t 802.11 b/g támogatást és Bluetooth 2.1-et, extrák tehát nincsenek. A multimédiás képességek között kiemelendő a Beats Audio jelenléte, aminek köszönhetően a sztereó hangzás elvileg kiváló lesz.

A HP masinája előre telepítve tartalmazza az ePrint alkalmazást. Ennek a segítségével a HP összes, a technológiát támogató nyomtatója használható lesz távolról is. Azt azért fontos kimeleni, hogy az ePrint nem egyedi applikáció, szinte bármelyik androidos vagy iOS-t futtató készülékre felrakható.

A HP Slate 7 ajánlott fogyasztói ára mindössze 170 dollár körül alakul majd. A boltok polcaira áprilisban kerülhet fel, és az egyszerű ezüst mellett más színben is megvásárolható lesz, például vörösbe bújtatva.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward