MWC 2013: Caterpillar B15, zord körülményekre szabva

A Caterpillar fő profilját a nagyteljesítményű munkagépek adják, de a hordozható technológiákra is nagy hangsúlyt feketnek. Az eredmény egyértelmű.

MWC 2013: Caterpillar B15, zord körülményekre szabva

A Cat B15 nem takargatja a kilétét, már az első pillantás után világossá válik, hogy ez a masina nem az átlagfelhasználók igényeinek kielégítése végett született meg. A mobilt azoknak szánja a vállalat, akik a hétköznapok során egyéb, nem éppen zsebre vágható Catarpillar gépekkel dolgoznak, például építkezéseken.

Ilyen környezetben egy hagyományos okostelefon hamar bemondhatja az unalmast, hiszen sok olyan veszélynek van kitéve, amellyel szemben a gyártók általában nem tudják felkészíteni az modelljeiket. A B15 megfelel az IP67 előírásoknak, tehát túléli a több méteres zuhanásokat, a por meg sem kottyan neki, a víz pedig 30 perc alatt biztosan nem tud maradandó kárt okozni benne. A vaskos gumírozásoknak köszönhetően szinte mindent kibír, amitől egy átlagos készülékben biztos, hogy komoly sérülések keletkeznének.

A fentiek tükrében sajnos nem meglepő, hogy a specifikációk már közel sem ilyen acélosak. A telefon előlapját uraló 4 hüvelykes kijelző Gorilla Glass-szal lesz védelmezve, és 800 x 480 képpontos felbontással rendelkezik. Két kamera lesz a fedélzeten, előre egy VGA egység tekint, míg a főkamera 5 megapixeles fotók készítésére képes. A B15-ön a Google operációs rendszerének 4.1-es, Jelly Bean kódnevű variánsa fut. Az ellenálló burkolat alatt egy MediaTek chip lapul. Az MT6577-tel két Cortex-A9 magot és egy túlhajtott, 128 bites PowerVR SGX531 grafikus processzort kapunk. A SoC 512 MB-nyi memória társaságát élvezi, a szabadon felhasználható tárhely pedig 4 GB-os méretben képviselteti magát. Ez elsőre kicsit ijesztően hangzik, de van microSD kártyahely, így ha szűkében lennénk a háttértárnak, könnyedén megtoldhatjuk azt.

A 125 x 69,5 x 14,95 milliméteres ház nem éppen karcsú és a 170 grammos súly is arról tanúskodik, hogy nem spóroltak az anyaghasználattal. A Caterpillar B15 a következő hónaptól lesz megvásárolhat az MWC-n elhangzottak szerint, az ára kártyafüggetlenül 330 euró körül fog alakulni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward