Mutatás: az érintés lehetséges társa

Olyan új technikát fejlesztett ki az Apple, amelynek segítségével egy iPhone vagy más hasonló készülék érintéseken túl már pusztán azzal is vezérelheti, ha csupán a kívánt pontok fölé tartjuk az ujjunkat. Ez tehát nem leváltaná, hanem kiegészítené a már jól ismert érintőképernyős megoldást.

Mutatás: az érintés lehetséges társa

Olyan új technikát fejlesztett ki az Apple, amelynek segítségével egy iPhone vagy más hasonló készülék érintéseken túl már pusztán azzal is vezérelhető, ha csupán a kívánt pontok fölé tartjuk az ujjunkat. Ez tehát nem leváltaná, hanem kiegészítené a már jól ismert érintőképernyős megoldást.

Ezt pedig konkrétan számos infravörös vagy hasonló jellegű érzékelő bevetésével oldanák meg, amelyek fel tudják mérni az egyes ujjak, az egész kéz, vagy bármilyen tárgy viszonyított helyzetét a kijelző egyes pontjait érő fényerő ingadozásainak mérésével.

Jelenleg az iPhone csak egyetlen hatalmas távolságérzékelővel rendelkezik, amely mindössze olyan alapvető feladatokat lát el, mint a kijelző kikapcsolása akkor, ha a készüléket a fülünkhöz emeljük, az új technológia már aktívan tudná tartani a képernyő egyes részeit, és módosíthatná a kezelőfelületet is aszerint, hogy mit és hogyan érzékel a képernyő fölött, sokkal több lehetőséget is kínálva így a hagyományos, csak-érintős képernyőknél, állítja az Apple.

Az újszerű érzékelőtechnika természetesen mindenféle más hordozható készülékeknél és számítógépeknél is használható, jegyzi meg az Apple. Így például egy laptop különbséget tudna tenni aközött, hogy az ember épp az érintőpad vagy a billentyűzet fölött tartja-e a (vagy mindkét) kezét, és ennek megfelelően engedélyezhet (vagy hagyhat figyelmen kívül) különböző vezérlési funkciókat.

Érdekesnek hangzik - kérdés csak az, mikor látjuk viszont tényleges termékekben is. Erről ugyanis nem szólt a fáma.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward