Multimédiás QNAP NAS gyors hálózattal, passzív hűtéssel

A HS-453DX akár házimozi központként is használható, ugyanakkor egy kétlemezes NAS szerepkörét is ellátja.

Multimédiás QNAP NAS gyors hálózattal, passzív hűtéssel

A QNAP egy vékony és elegáns hálózati adattárolót mutatott be a HS-453DX formájában, amely két darab klasszikus, 3,5 hüvelykes formátumú adattárolót (RAID 0/1 támogatással), valamint két darab M.2-2280-as SATA 6 Gbps-os SSD-t fogad. Az új NAS alapját egy Intel Celeron J4105-ös SoC egység adja, amely négy processzormaggal rendelkezik, 1,5 GHz-es alap- és 2,5 GHz-es maximális boost órajelen dolgozik, valamint egy Intel UHD Graphics 600-as iGPU-t is tartalmaz. A 10 wattos TDP kerettel rendelkező SoC egység hűtése passzívan, mozgó alkatrészek nélkül történik, így az elegáns NAS ebből a szempontból istökéletesen illeszkedik a nappaliba.

Galéria megnyitása

A QNAP HS-453DX kiváló választás lehet akár házimozi célokra is, hiszen az alap NAS funkciókon felül multimédiás funkciókat is kínál, HDMI portja pedig a 2.0-s szabvány köré épül, így akár 60 Hz-es képfrissítési ráta mellett is képes továbbítani a 4K-s tartalmakat az adott televízióra vagy monitorra. A multimédiás tartalmak zökkenőmentes fogyasztását valós idejű átkódoló funkció segíti, ami a különböző videó formátumokat univerzális fájlformátumokra konvertálja, hogy többféle eszközön is megtekinthessük őket. A multimédiás funkciókat a sokoldalú Cinema 28 szoftver biztosítja, plusz Plex Media Server támogatás is jár, ami tovább bővíti a lehetőségek tárházát. Aki karaoke partit rendezne, az OceanKTV segítségével et is megteheti.

Galéria megnyitása

Az alapfelszereltség részét képezi még egy 10GBASE-T port is, ami a 100 Mbps-os, az 1 Gbps-os, a 2,5 Gbps-os, az 5 Gbps-os és a 10 Gbps-os helyi hálózatokkal egyaránt kompatibilis, így ha jelenleg 1 Gbps-os helyi hálózattal rendelkezünk, a későbbi bővítés során a NAS már biztosan ki tudja használni az extra sávszélességet. A csatlakozók között egyébként egy normál GbE LAN portot is találunk.

Az új NAS két darab So-DIMM memóriafoglalattal érkezik, amelyekben összesen maximum 8 GB-nyi rendszermemória kaphat helyet. Az M.2-2280-as slotok jóvoltából a merevlemezek mellé pörgős gyorsítótár kerülhet, ami javítja a fájlok elérését, illetve a média streaming képességekre is jótékony hatást gyakorol. A szoftveres SSD RAID over-provisioning szolgáltatás jóvoltából az SSD-k véletlenszerű írási sebessége is javítható, ehhez csak az over-provisioning mértékét kell növelni – a mozgástér 1%-tól 60%-ig terjed –, ami a gyártó szerint az SSD élettartamára is jótékonyan hat.

Galéria megnyitása

Az új NAS csatlakozói között egy HDMI 2.0-s és egy HDMI 1.4b videó kimenet, két darab USB 3.0 Type-A és egy USB 3.0 Type-C port, valamint két USB 2.0-s port, egy 10 Gbe és egy GbE csatlakozó, illetve két darab 3,5 milliméteres dinamikus mikrofoncsatlakozó és egy 3,5 milliméteres vonalszintű audió kimenet sorakozik. A ház még egy beépített hangszórót is rejt.

Szoftver terén a szokásos QTS operációs rendszert kapjuk a már ismert szolgáltatásokkal, így a multimédiás funkciók mellett teljes értékű hálózati adattárolóként is helytáll a termék. A QNAP HS-453DX rövidesen elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban. Az újdonság az aktuális információk alapján 630 angol fontba kerül, ha 4 GB-nyi memóriával kérjük.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap