MSI Wind Box DC110 Mini PC - a nettopoknál sem áll meg az élet

Kiemelt szempont az alacsony fogyasztás, de friss apróság akár HTPC-nek is jó lehet.

MSI Wind Box DC110 Mini PC - a nettopoknál sem áll meg az élet

Az MSI bejelentette nettopjának új generációját. A mindössze 35 mm vastag Wind Box DC110 nem csak külsőleg, vizuálisan ragyog, hanem energiahatékonyságban, fogyasztásban is megcsillogtatja képességeit. Ehhez persze kellett a megfelelő processzor kiválasztása, amely egy Intel Celeron 847 lett. Nyilván nem egy izomagy, de a fogyasztása nagyon kellemes, ebbe a gépbe pedig bőségesen elegendő számítási és grafikai teljesítményt képes nyújtani, amivel utat nyit a kompakt méretnek is.

A mini-PC egy helytakarékos megoldás szinte minden átlagos felhasználási területre, legyen az a világháló böngészése, e-mail és irodai alkalmazások vagy akár multimédia, TV, zene, video és fényképek.

Az Intel Mobile 847 1,1 GHz ULV dual-core központi egység alkalmazásával a DC110 átlagos fogyasztása mindössze 40 watt, így nem csak a hellyel takarékoskodik hatékonyan, hanem a villanyszámlát is óvatos kézzel kezeli. A CPU segítségére alap kiépítésben 2 GB DDR3 RAM siet, a PCH egy Intel NM70-es. Háttértárként egy 320 GB-os, 2,5"-os 5400 RPM fordulatszámú merevlemez szolgál. A 191,8 mm (Szé.) × 150,93 mm (Ma.) × 344 mm (Mé.) méretek kellően kicsik, és a mini-PC tömege is bőven 1 kg alatt marad, megáll 830 grammnál.

Ahogy azt már említettük, a felhasználási terület igen széles, köszönhetően a sokoldalú hardvernek. A Wind Box DC110 natív HDMI kimenetet is kínál a VGA (dSub) csatlakozó mellett, így azon kívül, hogy akár két megjelenítőt is csatlakoztathatunk a gépre, nem probléma a magas minőségű digitális hang és a kép kijuttatása a megfelelő eszközre. További okos húzás, hogy a hátlapon egy SPDIF kimenetet is elhelyeztek 5.1 csatornás digitális hang kiküldésére, így nem vagyunk kizárólag a HDMI-re korlátozva, egy régebbi erősítővel is használható az apróság. Ezen kívül találunk még rajta mikrofon-bemenetet és fejhallgató-kimenetet, valamint négy darab USB 2.0-t is, ahogy a gigabites LAN és az integrált N-es WiFi mellett a kártyaolvasó sem hiánycikk.

Az Wind Box DC110 Európa szerte elérhető válik még a hónap vége előtt, várható ára egyelőre ismeretlen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward