MSI Radeon HD 6850 Cyclone OC Power Edition

MSI Radeon HD 6850 Cyclone OC Power Edition

Az MSI hamarosan piacra dobja legfrissebb Radeon HD sorozatú videokártyáját, amely ezúttal egy Radeon HD 6850-es megoldás lesz. A terméken az MSI méltán népszerű egyedi hűtője, a Cyclon kap helyet, amely már régóta jól teljesít a különböző videokártya generációk tagjain.

Az R6850 Cyclon OC Power Edition névre keresztelt jövevényen elhelyezett Cyclone hűtő talpazatán van egy kör alakú bordázat, amiből még két darab 8 mm-es hőcső is kiindul, amelyeken további alumínium lamellákat láthatunk. A talpazat tetején egy keret nélküli ventilátor helyezkedik el, amely halkan üzemel, ám mégis elegendő mennyiségű levegőt mozgat meg. Az újdonság nevében szereplő OC szócskából már sejthetjük, hogy egy gyárilag tuningolt modellről van szó: a termék amellett, hogy megemelt órajelekkel érkezik, természetesen a GPU és a memória chipek esetében még szoftveres feszültség módosítást is kínál. A hír végi képeken ez jól látszik az MSI Afterburner segédprogramjában.

Az újdonság 6+1+1 fázisú tápellátás mellett üzemel és a stabil működéséhez egy hattűs PCI Express tápkábel alkalmazását követeli meg. A videó kimenetek között a szokásos két darab DVI portot, valamint az 1.2-es DisplayPortot és az 1.4a szabványra alapozó HDMI csatlakozót találjuk. A tuningolt videokártya pontos GPU- és memória órajeleivel kapcsolatban egyelőre nem árult el részleteket a gyártó, mindössze annyit mondott, hogy a tesztek során 1000 MHz-es GPU- és 1200 MHz-es (effektív 4800 MHz-es) memória órajel mellett  is tökéletesen stabilan üzemelt a termék. Az említett órajelek eléréséhez 1,2V-os GPU feszültséget alkalmaztak, a memóriachipek feszültségéhez azonban látszólag nem nyúltak.

A stabilitás-teszteket a Furmark segítségével végezték el. A teszt alkalmával a GPU 65 Celisus fokos hőmérsékleten üzemelt, ami a fentiek figyelembevétele mellett egyáltalán nem rossz érték. Az MSI rövidesen hivatalosan is bemutatja a friss jövevényt, amelynek ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward