MSI R6950 Twin Frozr III Power Edition

A sok GeForce után végre egy Radeon videokártyáról is érkezett hír. A legfrissebb újdonságot ezúttal az MSI szállítja: a szóban forgó modell nem más, mint egy TwinFrozr III-as hűtéssel ellátott Radeon HD 6950-es videokártya, amely hatékony hűtése mellett megemelt órajeleivel is megpróbálja majd elcsábítani a vásárlókat. A Twin Frozr III-as hűtő hőcsövek segítségével vezeti el a GPU által termelt hőt a sűrű alumínium lamella „erdőhöz”, ahonnan két darab 80 mm-es átmérőjű légkeverő fújja le azt. Érdekesség, hogy a Twin Frozr II-es modellek ventilátoraihoz képest a Twin Frozr III-as hűtő ventilátorai átdolgozott lapátokat kaptak, amelyeknek köszönhetően 20%-kal több levegőt tudnak megmozgatni, mint elődeik, ezáltal hatékonyabbanhűtik a videokártya GPU-ját.

MSI R6950 Twin Frozr III Power Edition

A sok GeForce után végre egy Radeon videokártyáról is érkezett hír. A legfrissebb újdonságot ezúttal az MSI szállítja: a szóban forgó modell nem más, mint egy TwinFrozr III-as hűtéssel ellátott Radeon HD 6950-es videokártya, amely hatékony hűtése mellett megemelt órajeleivel is megpróbálja majd elcsábítani a vásárlókat. A Twin Frozr III-as hűtő hőcsövek segítségével vezeti el a GPU által termelt hőt a sűrű alumínium lamella „erdőhöz”, ahonnan két darab 80 mm-es átmérőjű légkeverő fújja le azt. Érdekesség, hogy a Twin Frozr II-es modellek ventilátoraihoz képest a Twin Frozr III-as hűtő ventilátorai átdolgozott lapátokat kaptak, amelyeknek köszönhetően 20%-kal több levegőt tudnak megmozgatni, mint elődeik, ezáltal hatékonyabban hűtik a videokártya GPU-ját.

Az új modell egyedi nyomtatott áramköri lapra (PCB) épül és a referencia modelleknél komolyabb tápellátással rendelkezik annak érdekében, hogy hatékonyabban tuningolhassák mindazok, akik szeretnék. A Cayman GPU ezúttal is 1408 stream processzorral érkezik, ám a GPU magórajele a referencia 800 MHz helyett immáron 850 MHz-es lett. A termék 2 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriával kerül a boltok polcaira, a GPU és a memóriachipek között pedig ezúttal is 256-bites memória interfész teremt kapcsolatot.

A memóriachipek a megszokott, referenciának minősülő 5 GHz-es effektív órajel helyett már 5200 MHz-es effektív órajelen ketyegnek, így a termék összességében nem csak hatékonyabb és halkabb hűtést, hanem a referencia modelleknél valamivel nagyobb teljesítményt is kínál. A videó kimenetek között szokás szerint most is két darab DVI-t, két 1.2-es mini-DisplayPortot és egy 1.4a szabványra épülő mini-HDMI csatlakozót találunk.

A DirectX 11-es, CrossfireX, Eyefinity és Hydravision támogatásokkal egyaránt ellátott újdonság egyes webáruházakban már előrendelhető. AZ MSI R6950 Twin Frozr III Power Edition ára 300 euró magasságában fog elhelyezkedni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward